Мурињо одбио да преузме репрезентацију Бразила :: Semberija INFO ::

 

Мурињо одбио да преузме репрезентацију Бразила


Тренер Роме Португалац Жозе Мурињо одбио је понуду да преузме фудбалску репрезентацију Бразила, преноси "Коријере дело Спорт".

Фудбалска репрезентација Бразила је тренутно без селектора, пошто је Тите поднио оставку послије елиминације од Хрватске у четвртфиналу Свјетског првенства у Катару.

Руководство Фудбалског савеза Бразила (ЦБФ) контактирало је тренера Роме, пошто су сматрали да је португалски стручњак идеалан кандидат да замијени Титеа.

"Коријере дело Спорт" наводи да је Мурињо одбио понуду да преузме селекцију Бразила,  јер жели да се концентрише на обавезе у Роми. Некадашњи бразилски фудбалер Роналдо разговарао је претходних дана са Мурињом и убјеђивао га да преузме селекцију "кариока". Међутим, Португалац је у разговору са Роналдом и представницима ЦБФ-а поновио став да жели да се посвети клупској каријери и да у овом тренутку није спреман да буде селектор ниједног националног тима.

Мурињо (59) је преузео Рому 2021. године, а са овим клубом је прошле године освојио Лигу конференција. Он је раније водио Тотенхем, Манчестер јунајтед, Челси, Реал, Интер, Порто и Леирију.

(Танјуг)