Стевица Јевтић - Набијен снагом и вољом за побједу :: Semberija INFO ::

 

Стевица Јевтић - Набијен снагом и вољом за побједу


Професор физичког васпитања из Црњелова, играо у ,,Пролетеру’’ више сезона, уписао се у историју клуба, а и данас је пријатељ и поштовалац ФК ,,Пролетер“ Дворови.

Након једне одигране пријатељске утакмице у Црњелову седамдесетих година, наметнуо се својом игром млади Стевица Јевтић, који је потом експресно прешао у Дворове и постао играч ,,Пролетера’’. Омалени средњи играч, набијен снагом који је могао  трчати цијелу утакмицу, а не тако ријетко је био и у противничким шеснаестерцима и постизао поготке.

У историју је ушао на утакмици Медјуопштинске лиге Брчко, која се играла у Јањи, 15.05.1972. године између ,,Пролетера’’ и ,,Подриња’’ и која је одлучивала о пласману у 3. Лигу СФРЈ.



О тој утакмици су већ причане мног приче, али сада ћемо рећи да је Стевица Јевтић, половином другог полувремена, на асистенцију Андрије Остојића, постигао историјски погодак за побједу од 1:0 која ће, касније се испоставило, бити довољна за освајање првог мјеста и пласмана у 3. лигу СФРЈ тадашњу Сјевероисточну зонску лигу СФРЈ група „Сјевер“. Послије тога Стевица је наставио са добрим играма и у већем рангу, а по окончању фудбалске каријере био је једно вријеме и тренер младјих категорија, а бавио се и скаутизмом. Пошто је био професор физичког васпитања у гимназији у Бијељини, пратио је младе играче и препоручивао им да додју да играју у Дворовима, уз давање корисних савјета.

Каснији живот га је одвео у Швајцарску, а сада проводи пензионерске дане у Бијељини и врло радо се дружи са ветеранима ,,Пролетера’’, уз евоцирање лијепих успомена.

Ово је из архива ФК ,,Пролетер’’ забиљежио Владан Симеуновић.