ПРИВОДИ СЕ КРАЈУ ПОСТАВЉАЊЕ ОГРАДЕ НА ПОМОЋНОМ ТЕРЕНУ ФК „РАДНИК“ :: Semberija INFO ::

 

ПРИВОДИ СЕ КРАЈУ ПОСТАВЉАЊЕ ОГРАДЕ НА ПОМОЋНОМ ТЕРЕНУ ФК „РАДНИК“


Градоначелник Љубиша Петровић обишао је данас помоћни терен ФК „Радник“ поред Градског стадиона, да би се лично увјерио у динамику радова на постављању ограде која има одговарајућу висину и испуњава услове за такмичења, одређене од стране фудбалских савеза Републике Српске и БиХ.

Завршетак радова се очекује за пет до шест дана, након чега ће и овај терен бити спреман за утакмице такмичарског карактера, а не само за тренажне процесе.

Радове вриједне 231.000 конвертибилних марака финансира Град Бијељина, а ако се у обзир узму претходна улагања у овај терен, износ је већи од 500.000 КМ.- Улагањем у спортску инфраструктуру стварамо простор и за младе наде у спорту и промовишемо важност развоја спорске свијести код дјеце. То је улагање у садашње, али и будуће фудбалске генерације - истакао је градоначелник Петровић.

Градоначелник је напоменуо и да је у току израда главног пројекта спортске дворане, као и да су већ извршена геолошка истраживања терена, а говорећи о плановима за даље уређење комплекса Градског стадиона, Петровић је најавио рушење старих свлачионица у року од наредних мјесец до два, али и изразио очекивање да ће да овај клуб аплицирати за Јавни позив да се на главном терену постојећа подлога замијени мјешовитом подлога, чиме ће бити унапријеђени услови за рад и спортске активности.Градоначелник се осврнуо на турбулентан период, односно финансијску кризу кроз који „Радник“ пролази.
- Нагомилана, а наслијеђена, дуговања из протеклог периода која је имао овај фудбалски клуб изазвала су блокаде од стране Пореске управе Републике Српске. „Радник“ је само један од многобројних презадужених клубова у Српској, БиХ и региону, али њихови рачуни нису у блокади, па закључујемо да је то био само један од видова прикривених политичких притисака. Ипак, Клуб је изнад свих нас и све треба да радимо у корист спорта и такмичења, а Град ће несебично дати своју подршку свему томе - био је јасан Петровић.

Он је најавио да ће ребалансом буџета бити обезбијеђена додатна улагања у спорт и спотрску инфраструктуру, јер Град Бијељина препознаје спортске успијехе, подржава талентоване спортисте и награђује их, у складу са могућностима.Овом приликом, градоначелник Петровић је најавио и новину за наредну годину, по узору на неке друге локалне заједнице у Републици Српској - додјелу стипендија успјешним младим спортистима. 

-Биће то доказ да локална заједница препознаје мале шампионе, пружа подршку и на тај начин показује да стоји иза њихових каријера и породица. Све су то начини на које дајемо допринос да наш град и друштво буду успјешнији него што већ јесу - закључио је Петровић.Члан Управног одбора ФК „Радник“, Горан Јањић, изразио је задовољство због постављања ограде на помоћном терену са вјештачком травом на Градском стадиону, јер је јасно да ће овај терен бити од велике користи свим омладинским категоријама у оквиру „Радника“ - од школе фудбала до јуниорске селекције. Раелизацијом ових радова терен стиче услове за одржавање такмичења, што до сада није било изводљиво.

Јањић је нагласио да је желе да омасове чланство и да „Радникова“ школа фудбала остане водећа на територији  Бијељине и да окупља највећи број младих спортиста. Тренутно ову школу похађа између двије стотине педесет и три стотине полазника.-Побољшањем услова, које ће доћи завршетком ових радова, овај план ће лакше бити проведен у дјело - поручио је Јањић.