Манчестер сити у драматичном финишу одбранио шампионску титулу :: Semberija INFO ::

 

Манчестер сити у драматичном финишу одбранио шампионску титулу


Фото - Твитер

Фудбалери Манчестер ситија одбранили су данас шампионску титулу у Премијер лиги, након што су на свом терену у утакмици посљедњег 38. кола послије великог преокрета побиједили Астон Вилу са 3:2. 

Уочи посљедњег кола Сити је имао бод предности у односу на Ливерпул, који је у исто вријеме на Енфилду играо против Вулверхемптона.

Екипа Пепа Гвардиоле надокнадила је данас два гола, остварила 29. побједу у лиги и са 93 бода освојила шесту титулу у историји, бодом више од Ливерпула, који је побиједио Вулверхемптон са 3:1.

Сити је од почетка нападао, али је Астон Вила постизала голове. Екипа некадашњег капитена Ливерпула Стивена џерарда повела је голом који је постигао Мети Кеш у 37. минуту, а предност је удвостручио некадашњи фудбалер Ливерпула Кутињо у 69.

Сити је послије тога кренуо на све или ништа, а у игру је у 69. минуту дошао Илкај Гундоган који је донио преокрет. Он је у 76. минуту постигао први гол за Сити, а два минута касније изједначио је Родри. Побједу за титулу Ситију је донио Гундоган поготком у 81. минуту.

Ливерпул је на свом терену побиједио Вулверхемптон са 3:1.

Вулверхемптон је на Енфилду повео већ у трећем минуту голом Педра Нета, а изједначио је Садио Мане у 24. Мане је у 50. минуту затресао мрежу, али је послије употребе ВАР технологије погодак поништен због офсајда.

Водство домаћима донио је Мохамед Салах поготком у 84. минуту, а коначан резултат поставио је Ендру Робертсон у 89.

Ливерпул је сезону завршио са 28 побједа и 92 бода.

Фудбалери Тотенхема заузели су четврто мјесто и пласирали су се у Лигу шампиона, побједом на гостовању против Норича 5:0.

Двоструки стријелци били су Дејан Кулушевски 16. и 64. минуту и Сон Хјун Мин у 70. и 75. минуту, а погодак је постигао и Хари Кејн у 32. минуту.

Тотенхем је сезону завршио испред Арсенала који је на свом терену побиједио Евертон са 5:1. Арсенал ће као петопласирани играти у Лиги Европа, као и шестопласирани Манчестер јунајтед, који је у Лондону изгубио од Кристал Паласа са 0:1.

Челси је сезону завршио на трећем мјесту са 74 бода и играће у Лиги шампиона, а данас је на свом терену побиједио Вотфорд са 2:1. Фудбалери Вест Хема играће као седмопласирани у Лиги конференција, пошто су данас на гостујућем терену изгубили од Брајтона са 1:3. 

Лидс је на гостујућем терену побиједио Брентфорд са 2:1 и изборио опстанак у лиги, а Лестер је као домаћин побиједио Саутемптон са 4:1. 

Осим Вотфорда и Норича, из лиге је испао и Барнли, који је изгубио од Њукасла са 1:2.

Златну копачку за најбољег стријелца освојили су Салах из Ливерпула и Сон из Тотенхема, пошто су постигли по 23 гола.

БХРТ