У Борцу презадовољни послије тријумфа над Широким Бријегом: Прекретница за наставак сезоне :: Semberija INFO ::

 

У Борцу презадовољни послије тријумфа над Широким Бријегом: Прекретница за наставак сезоне


БАЊАЛУКА - Послије побједе над Широким Бријегом од 2:1 један од најбољих у редовима Борца Доналд Молс сматра да би овај меч могао бити прекретница за наставак сезоне и да ће “црвено-плави” брзо бити међу екипама које се боре за пласман на европску сцену.

Камерунац, који је против тима са “Пецаре” одиграо свих 90 минута, сматра да су високим пресингом изненадили ривала и да је послије раног вођства од 2:0 било много лакше играти.

- Одмах на почетку утакмице притиснули смо их на њиховој половини терена и искористили њихов слаб улазак у утакмицу. Можда смо послије тога требали да наставимо у истом ритму, али није било тако и Широки Бријег се вратио голом. Ипак, у наставку сусрета смо успјели да опет будемо бољи и заслужено смо освојили бодове - рекао је Молс.

Вјерује да ће послије ове побједе екипа заиграти још боље.

- Доста бодова смо просули на самом почетку сезоне и вријеме је да их почнемо враћати. Вјерујем да ће тако бити и да ћемо већ до краја првог дијела првенства бити међу екипама које се боре за сам врх табеле - наставио је Молс.

Времена за одмор нема, јер их већ сутра очекује веома тешко гостовање на стадиону “Рођени”, гдје их дочекује Вележ.

- Било је мало времена да се одморимо, али вјерујем довољно да опет одиграмо добро. У сваку утакмицу улазимо са жељом да побиједимо, али са овог тешког гостовања био би добар и бод - додао је Молс.

Побједом је задовољан и тренер Немања Миљановић који је рекао да је најважнија побједа.

- Отворили смо утакмицу јако добро, дошли смо у вођство 2:0 и то нас је мало опустило, допустили смо Широком да уђе у утакмицу и преузме игру. Нисмо имали довољно транзиције у контранападу да дамо тај трећи гол и ривал нас је казнио. Међутим, у наставку сусрета смо контролисали игру - истакао је Миљановић.

Пред Борцем су у наредна три кола три јако захтјевне утакмице. Већ данас гостују код Вележа, а потом су на реду два велика дербија у Бањалуци, против Сарајева и Жељезничара, а затим и одгођени сусрет против Тузла ситија.

- Свака утакмица је тешка, нема лаког противника, доста је изједначена лига тренутно. Нама је битно да сакупљамо бодове и да се приближавамо горњем дијелу табеле, али је јасно да би ови наредни сусрети могли одредити много о питању коначног пласмана - додао је Миљановић.

Остали резултати деветог кола: Жељезничар - Вележ 0:0, Тузла сити - Слобода 1:0 (Крпић 90+1).

Премијер лига

1. Тузла сити       8        7        1        0        18:7   22

2. Зрињски 9        6        3        0        17:3   21

3. Слобода 9        4        3        2        9:6     15

4. Сарајево 9        4        2        3        10:8   14

5. Вележ     9        3        3        3        8:9     12

6. Жељезничар    9        2        5        2        6:7     11

7. Борац     8        2        4        2        10:13 10

8. Ш. Бријег        9        1        6        2        4:4     9

9. Рудар П.          9        2        2        5        9:13   8

10. Леотар 9        2        2        5        5:10   8

11. Посушје         9        1        3        5        5:15   6

12. Радник 9        0        4        5        8:14   4


​Парови десетог кола, које се игра 25. и 26. августа: ТРЕБИЊЕ: Леотар - Рудар Приједор, БИЈЕЉИНА: Радник - Зрињски, ТУЗЛА: Слобода - Посушје, ШИРОКИ БРИЈЕГ: Широки Бријег - Тузла сити, МОСТАР: Вележ - Борац, САРАЈЕВО: Сарајево - Жељезничар.


Глас Српске