Младост и Олимпик без лиценце за Премијер лиге БиХ :: Semberija INFO ::

 

Младост и Олимпик без лиценце за Премијер лиге БиХ


Фудбалски клубови Младост Добој Какањ и Олимпик из Сарајева нису добили лиценцу за учешће у Премијер лиги БиХ, одлучено је на сједници Првостепене комисије за лиценцирање клубова Ногометног/Фудбалског савеза БиХ.

На овој сједници се одлучивало о издавању лиценци клубовима који су аплицирали за учешће у такмичењима у Премијер лиги БиХ, те УЕФА клупским такмичењима у сезони 2021/2022.

Лиценцу за учешће у такмичењима Премијер лиге Босне и Херцеговине су добили клубови: Сарајево, Широки Бријег, Борац Бањалука, Зрињски Мостар, Тузла сити, Жељезничар, Крупа и Вележ.

Првостепена комисија ће након прегледа додатне документације донијети одлуке о издавању лиценце за Радник Бијељина и Слобода Тузла.

Лиценцу за учешће у УЕФА клупским такмичењима су добили: Сарајево, Борац, Широки Бријег, Зрињски, Жељезничар, Вележ и Тузла сити.

Лиценцу за учешће у УЕФА клупским такмичењима нису добили: Слобода' Тузла, Олимпик Сарајево, Крупа, Младост Добој Какањ и Радник из Бијељине.

Лиценцу за учешће у УЕФА Лиги првака за жене за сезону 2021/22. добио је и ЖНК СФК 2000 из Сарајева.

У складу са одредбама правилника о лиценцирању клубова Н/ФС БиХ (Премијер лига БиХ и УЕФА такмичења), клубови имају право уложити жалбу Другостепеној комисији за лиценцирање клубова у року од осам дана од дана пријема писаних одлука Првостепене комисије за лиценцирање клубова Н/ФС БиХ.

Независне новине