Италијани од брзог шока до тријумфа :: Semberija INFO ::

 

Италијани од брзог шока до тријумфа


Foto: Tanjug/AP
- Италија је успјела да се опорави од резултатског шока на старту меча на Европском првенству против Албаније и да на крају ипак остварила веома важну побједу 2:1.

Албанци су на старту меча шокирали свог ривала. Погрешно изведен аут скупо је коштао Италијане, јер је Недим Бајрами погодио мрежу већ у 23 секунди. Тако је постао најбржи стријелац у историји Европских првенства јер је раније Рус Димитриј Кириченко био стријелац након минуте и седам секунди 2004. године.

Ипак, рано примљени гол није пореметио Италијане који су веома брзо, практично у наредних 15 минута дошли до преокрета. Прво је у 11. минуту након убацивања највиши у скоку био Алесандро Бастони који је погодио мрежу и донио изједначење.

Већ четири минута касније “азури” су дошли до преокрета. Никола Барела је успио да одлично реагује на одбијену лопту и пошаље је у мрежу.

Након тога су имали Италијану још једну велику шансу да ријеше питање побједника али су у 30.минуту погодили стативу и нису успјели да дођу до гола.

У другом дијелу Италијани су у потпуно умртвили игру не дозвољавајући ривалу све до финиша да опасније запријете. Тек у финишу Албанија је кренула нешто храбрије па је имала прилику преко Манаја. Ипак нису то реализовали па се резултат није мијењао.

Раније је у овој групи Шпанија савладала Хрватску 3:0.


(Глас Српске)