ОВА ДЈЕЦА ЗАСЛУЖУЈУ ПАЖЊУ: Још један успјех младих такмичара АК "Академац" :: Semberija INFO ::

 

ОВА ДЈЕЦА ЗАСЛУЖУЈУ ПАЖЊУ: Још један успјех младих такмичара АК "Академац"


У Власеници је јуче одржан Куп Босне и Херцеговине у атлетици за цицибане. Ради се о званичном такмичењу у календару Атлетског савеза БиХ а технички организатор такмичења је био АК "Власеница".



Такмичари Атлетског клуба "Академац" из Бијељине остварили су у овој узрасној категорији веома запажен успјех. На Купу БиХ учествовало је 290 такмичара из 24 атлетска клуба из цијеле БиХ, а бијељински атлетичари су били најуспјешнији клуб из Републике Српске освојивши друго мјесто у укупном пласману те постали вицешампиони Купа БиХ за 2023. годину.



- Атлетичари градског Атлетског клуба "Академац" под диригентском палицом нашег тренера Миодрага Мише Марјановића од јуче су актуелни вицешампиони у Купу БиХ за 2023. годину. Освојили су на овом престижном такмичењу укупно осам медаља, три златне, једну сребрну и четири бронзане медаље! Поносни смо на вас, поносно кажемо да смо други у БиХ и први из Републике Српске у овој узрасној категорији, у категорији/узрасту који је најмасовнији у ателетици, што даје нарочиту тежину и значај овом успјеху", стоји у саопштењу за јавност АК "Академац".



На Купу БиХ најуспјешнија такмичарка АК "Академац" била је Анђела Раденковић која је освојила три медаље: златну у трци на 60м, сребрну у трци на 200м и бронзану медаљу и треће мјесто у штафети 4x100м.

- Државно побједничко постоље поново је по ко зна који пут посјетио наш непобједиви Зоран Благојевић освојивши прво мјесто на 600м и најсјајније одличје, истрчавши трку 16 секунди прије другопласираног такмичара. Златном медаљом овог лијепог такмичарског поподнева окитио се наш плавокоси Павле Савић, освојивши прво мјесто у трци на 200м, остваривши при том лични рекорд у веома јакој конкуренцији у којој је учествовало 35 такмичара из цијеле БиХ.



У бацачким дисциплинама наш клуб и град Бијељину представљали су Лука Крстић који је освојио треће мјесто у дисциплини кугла и Стефана Тубић освојивши треће мјесто, у дисциплини вортеx.



У штафетним тркама освојили смо двије медаље и попели се на побједничко постоље како слиједи: 
Мушка штафета: сребрна медаља (Зоран Благојевић, Милош Јефић, Павле Савић и Сергеј Кулишић) те женска штафета: бронзана медаља (Јована Тодоровић, Стефана Тубић, Анђела Раденковић и Милица Кулишић)", истакли су из АК "Академац" те изразили захвалност Драгомиру Чубрилу за указану стручну и консултативну помоћ као и спонзорима клуба.


АК "Академац"