Тајсон се враћа у ринг :: Semberija INFO ::

 

Тајсон се враћа у ринг


Легендарни амерички боксер и, по мишљењу многих, један од најбољих икада, Мајк Тајсон, враћа се у ринг и бориће се против Роја Џонса Јуниора.

Двије велике легенде бокса, некадашњи свјетски шампиони  наћи ће се у рингу 12. септембра. Одлучено је да меч траје осам рунди, биће одржан у Калифорнији и нема сумње да се очекује велики спектакл.   

Педесетчетворогодишњи ,,Гвоздени Мајк“  је у каријери остварио 50 побједа ( 44 нокаутом), уз шест пораза и двије неважеће борбе. Посљедњи пут у рингу је био 11. јуна 2005. године у Вашингтону, када је изгубио од Ирца Кевина Мек Брајда. 

Бивши свјетски првак у четири тежинске категорије, укључујући тешку, Рој Џонс Јуниор  прокоментарисао је предстојећу борбу са бившим апсолутним прваком свијета у тешкој категорији Мајком Тајсоном: ,,Било би лудо да добијем понуду да уђем са њим у ринг и да је одбијем. Нисам имао намјеру да се вратим и да се борим поново, али због Мајка Тајсона пристајем да направим изузетак. За мене је ово прилика коју не могу да одбијем. Од свих који желе да уђу у ринг са њим, изабрао је мене. А будући да је то учинио, како могу да кажем не.“

Џонс је четири године млађи од Тајсона, пензионисао се 2018. са скором од 66 побједа (47 нокаутом) и девет пораза.

Тајсон, који има 54 године и 51-годишњи Џонс неће користити заштитне кациге, али хоће нешто веће рукавице од стандардних (око 340 грама).  

Семберија инфо