Славиша Симеуновић, боксер и агент-менаџер у профи боксу :: Semberija INFO ::

 

Славиша Симеуновић, боксер и агент-менаџер у профи боксу


Славиша Симеуновић боксер је од 1994. године, а иза њега су године напорних тренинга и рада, што је резултирало успјешном каријером у боксу.



Славиша је и тренер, агент-менаџер у профи боксу, лиценцирани међународни судија у аматерском и профи боксу.

У изјави за портал Семберија инфо, Славиша истиче да се никада није покајао што је управо бокс изабрао 1994. године када је почео да тренира.

Своје прве тренинге започео је у матичном клубу - Боксерски клуб „Радник“ Бијељина, гдје је дуго година био капитен.

„У аматерској каријери имао сам око 200 мечева, од којих сам већину завршио у своју корист. Био сам вишеструки првак РС и вицешампион БиХ, а најдража титула у мојој каријери је вицешампион Савезне Републике Југославије“, каже Славиша Симеуновић.



Боксовао је и за „Мачву“ из Шапца и београдску „Црвену Звезду“ на двојну регистрацију.

„У профи бокс сам прешао 2012. године. До сада сам имао 77 мечева. И даље се такмичим како на нашим просторима тако и по Европи“, рекао је Славиша.

Као агент-менаџер у профи боксу у сарадњи је са Александар Петковић PETKO'S BOX PROMOTION из Минхена и фирмом KWON /опрема за борилачке спортове/, као и са менаџерима и промотерима из комплетне Европе.

Уз све те активности, Славиша има успјешну судијску каријеру у аматерском и профи боксу, судио је на бројним међународним турнирима, државним првенствима, профи ревијама...

„Бокс је спорт који волим, спорт захваљујући којем сам остварен као човјек и од којег храним породицу која ми је велика подршка. Мислим да ћу увијек бити у боксу и у свијету бокса, као тренер и менаџер. Бокс је нешто као ‚наркотик‚ са којег се тешко скинути“, истиче Славиша.

Према његовим ријечима, бокс је спорт који од слабашног младића прави великог и чврстог човјека, јер „човјеков животни вијек је једна борба - један бокс меч“.

Семберија инфо / Фото и текст: З. Кусмук