РАДНИК ЦИЉА ВРХ, ЗВИЈЕЗДА НАДУ ЗА ОПСТАНАК :: Semberija INFO ::

 

РАДНИК ЦИЉА ВРХ, ЗВИЈЕЗДА НАДУ ЗА ОПСТАНАК


У бијељински градски дерби Радник и Звијезда 09 улазе са различитим амбицијама, јер се старији премијерлигаш бори за повратак у врх табеле, а тим из Етно села “Станишићи” је чврсто прикован за дно табеле и има све мање шанси за опстанак.

У прва два прољећна кола изабраници Славка Петровића су уписали два ремија и траже прву побједу у наставку сезоне, док Звијезда 09 није још освојила ниједан прољећни бод.

Дефанзивац Радника Славиша Радовић оптимиста је пред градски дерби, али истиче да су мечеви са Звијездом 09 увек неизвјесни и да без обзира на тренутни пласман његова екипа мора пружити максимум.

– Ове утакмице су најтеже и морамо да пролијемо пуно зноја уколико желимо да укњижимо три бода. У прошлом колу у Зеници смо одиграли нешто слабије од очекиваног и у градском дербију желимо да покажемо да је то била пролазна слабост. Морамо да покушамо наметнути свој темпо и да се боримо за сваку лопту. Са три бода би донекле испунили бодовни план у прва три пролећна кола, док би све остало било далеко од очекивног. Имамо доста кадровских проблема и због жутих картона у тиму неће бити Ивана Шуберта, а Никола Попара је повријеђен – рекао је Радовић.

Поред Шуберта и Попаре под знаком питања су Демир Пецо и Милош Плавшић.
 
Нападач Звијезде 09 Огњен Ђелмић, који је носио и дрес Радника, истиче да ће домаћи тим бити фаворит, али да ће његова екипа учинити све како би победом остала у трци за опстанак.

– Стање на табели јасно показује да је Радник фаворит, а игра на домаћем терену на коме ове сезоне бодове нису узимали ни тимови из самог врха табеле. Одлично се међусобно познајемо и не би смјело бити изненађења. Тачно знамо одакле нам пријети највећа опасност и које су највеће мане Радника, међутим то морамо и практично да одрадимо на терену. Њихова највећа предност је уиграност и чињеница да окосницу тима нису мијењали неколико сезона. Имају неколико појединаца који могу да ријеше меч, међутим ако ми одиграмо онако како можемо и грешке смањимо на минимум, повољан резултат не би требало да изостане. Имали смо пуно проблема око састава тима у прва два прољећна колаи још увијек је неизвјесно који састав ће да истрчи на терен – рекао је Ђелмић.

Два бијељинска тима су се до сада срела четири пута у Премијер лиги БиХ, а Радник је много успјешнији. Остварио је двије побједе , два сусрета су завршена без побједника, а гол разлика је 6:2 у корист старијег клуба.

Премијер лига БиХ, 20. коло

Субота, 15 часова:

Радник – Звјезда 09
Слобода – Челик
Субота, 18 часова:
Сарајево – Младост
Недјеља, 14.30 часова:
Вележ – Борац

Недеља, 18 часова:
 
Жељезничар – Тузла Сити
Широки Бријег – Зрињски

(српскаинфо.цом)