Највећа рукометна нација је у сузама: Француска испала! - Норвешкој дерби групне фазе. :: Semberija INFO ::

 

Највећа рукометна нација је у сузама: Француска испала! - Норвешкој дерби групне фазе.


У дербију групне фазе Европског првенства снаге су одмјериле Норвешка и Француска, а домаћа селекција остварила је нову побједу резултатом 28:26.

Французи су дошли под велики притисак након што су у првом колу сензационално поражени од Португала, па су морали да се "ваде" против вицепрвака свијета и домаће селекције. Колико год били рукометна сила, Французи нису успјели и погнутих глава се већ након два меча спремају за повратак кући.

Норвежани су с 2:0 отворили меч и водили су добрим дијелом првог полувремена с два или три гола разлике, али Француска у самој завршници долази до преокрета и на одмор одлази с предношћу од једног гола - 15:14.

Почетком другог дијела Француска одлази на плус три (18:15), али Норвешка се враћа и прелази у водство. Услиједио је период утакмице у којем су екипе биле скроз у егалу.

Голман Герард држао је Француску у животу, али није могао сам против разиграних Норвежана који су кажњавали сваку грешку свог ривала у овом мечу.

Сјајни Сагосен је у 50. минути погодио за плус два Норвешке (24:22), а убрзо Норвешка иде и на три разлике и Француска се нашла у немогућој мисији. Ипак, головима Ремилија Французи се враћају на гол заостатка пет минута прије краја.

На крају, Француска губи меч, остаје без шанси да иде у други круг.

Сагосен је са 10 погодака предводио Норвешку, Јоендал је додао пет, Бјорнсен и Гуллеруд по четири. Код Француза Фабрегас је забио осам погодака, Абало четири и уједно је сјајно крило прешло цифру од 800 погодака у дресу Француске. 

У посљедњем колу, које је на програму у уторак, Француска игра против бх. репрезентације, док ће Норвежани играти с Португалом за прво мјесто.

Француска као шестероструки свјетски првак, двоструки олимпијски побједник и троструки европски првак сматра се једном од највећих рукометних нација, имали су ове године план да буду опет на трону, но прерано одлазе кући. Норвешка је у мечевима против БиХ и Француске показала да ће бити један до главних кандидата за злато.

​sportsport.ba