НА ТУРНИРУ КЈОКУШИН КАРАТЕА НАЈБОЉИ МЕЧ ИЗМЕЂУ ШВЕЂАНИНА И РУМУНА :: Semberija INFO ::

 

НА ТУРНИРУ КЈОКУШИН КАРАТЕА НАЈБОЉИ МЕЧ ИЗМЕЂУ ШВЕЂАНИНА И РУМУНА


На Другом међународном "РС челенџ" турниру у кјокушин каратеу, одржаном поводом Дана Републике Српске у Етно селу "Станишићи“, Расмусен Бергстром из Шведске освојио је прво мјесто и новчану награду од 1.000 евра. Он је био најбољи у најјачој категорији турнира, сениори до 85 килограма, док је друго мјесто у тој категорији освојио Каталин Мокану из Румуније, а треће Вук Рогановић из Србије. 

Најбољи међу сениорима до 75 килограма био је Драган Пешић из Београда коме је припала награда од 1.000 евра, друго мјесто заузео је Драгољуб Станојевић, а треће Лука Ерцеговац. Међу кадетима до 70 килограма на прво мјесто пласирао се Констатин Ристић из клуба "ТРБ" из Бијељине, који је и домаћин и организатор турнира, а друго Марко Драгић. Михајло Ранковић, члан бијељинског "ТРБ", освојио је прво мјесто у категорији кадети 2005-2006. годиште до 60 килограма, док је други у тој категорији био Борислав Тешић. Давид Зорић најбољи је међу кадетима 2005-2006. годиште до 70 килограма, а други је Чедо Бојовић из Зворника.
У најмлађој категорији, дјеца до 35 килограма, прво мјесто је освојио Михаило Тешић, а друго Нјегош Ђурић. Први у категорији 2007-2008. годиште до 60 килограма био је Огњен Гаврић из Брчког, а други Матеја Крњац из Србије.

Турниру је присуствовао и министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач који је уручио полицијску значку најуспјешнијем џудисти са ових простора Немањи Мајдову, који је званично постао припадник МУП-а РС у којем ће као инструктор за џудо обучавати припаднике полиције. Организатори турнира уручили су Лукачу признање за подршку овој спортској манифестацији.

Признања су уручена и предсједнику Европске карате организације Коену Шаранбергу из Холандије и главном европском судији за овај специфични стил каратеа Јану Булову из Данске. Признања за подршку турниру додијељена су и судијама Ненаду Шанчићу из Хрватске, Војкану Бижићу из Србије, Драгиши Вулетићу из Бијељине и другим пријатељима турнира. Оснивач Шинкјокушин клуба "ТРБ" и иницијатор овог турнира Славенко Ристић захвалио је свима који су подржали турнир и спортистима који су учествовали.

​Семберија ИНФО - Текст и фото - О. Стјепановић