Ђоковић и Бекер опет заједно? :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић и Бекер опет заједно?


Некада

БРИЗБЕЈН - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић први званични наступ ове године има данас, на АТП купу у Аустралији.

Његов јучерашњи тренинг не би био ништа посебно да се током њега није појавило добро познато лице. Легендарни Нијемац Борис Бекер био је са Ђоковићем, али није познато да ли је дошао само у пријатељску посјету или ће поново бити дио његовог стручног штаба. Бекер је тренирао Ђоковића од 2014. до 2016. године када су прекинули сарадњу, а у том периоду Србин је стигао до шест титула на гренд слем турнирима, као и 14 пехара из мастерс серије. Први противник Ђоковића на АТП купу, који представља такмичење репрезентација, биће Кевин Андерсон из Јужноафричке Републике сутра од десет часова. Два дана након тога играће против Гаела Монфиса из Француске у истом термину, док ће у ноћи са 7. на 8. јануар од 2.30 одмјерити снаге са Кристијаном Гарином из Чилеа.

- Проводимо квалитетно време заједно. То и јесте концепт овог такмичења. Добили смо прилику да као тим представљамо своју земљу, што није тако често током сезоне. То је оно што вам даје енергију, мотивацију. Сви момци који су ту су ми и пријатељи приватно. Занимљиво је на терену, одлично тренирамо, али се и дружимо - рекао је Ђоковић.

Наступ на новоустановљеном такмичењу биће му добро загријавање за први гренд слем сезоне, који почиње 20. јануара у Мелбурну, гдје брани титулу. Ипак, прије тога учествоваће на турниру у Аделејду.

- Дуго нисам сезону почео у Аустралији. Обично сам био у Катару. Ипак, мислим да ово може да ми повећа шансе да остварим успех у Мелбурну. Стигао сам доста раније, имаћу времена да се аклиматизујем - казао је Ђоковић.

Јасно је да ће током ове године бити концентрисан на четири највећа турнира, као и Олимпијске игре у Токију, а некада осми тенисер свијета Марк Филипусис сматра да на врху АТП листе неће бити пуно промјена у односу на 2019. годину.

- Не бих се усудио да кажем да ће се Надалова и Ђоковићева доминација завршити у 2020. години. Ђоковић дјелује јако и има још три до четири године на врхунском нивоу ако буде здрав. И Надал дјелује брзо, мислим да неће посустати у наредних годину-двије - казао је Аустралијанац.

Коале

Српски тим на АТП купу посјетио је велики ботанички парк, уточиште за коале у Бризбејну. Новак Ђоковић, Душан Лајовић, Никола Милојевић, Никола Ћаћић и Виктор Троицки били су у посјети центру, а Новак је рекао колико је битно подићи свијест људи о заштити животиња. Поред озбиљних тренинга Новак има времена и за оне мало мање озбиљне. На друштвене мреже поставио је снимак на којем са братом Марком тренира и плеше истовремено.

Агенције/Глас Српске