СТАРЧЕВИЋ: У БИЈЕЉИНУ САМ ДОШАО ЗБОГ КРСТАЈИЋА, МЛАДА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА НОВИ ИЗАЗОВ :: Semberija INFO ::

 

СТАРЧЕВИЋ: У БИЈЕЉИНУ САМ ДОШАО ЗБОГ КРСТАЈИЋА, МЛАДА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА НОВИ ИЗАЗОВ


Након оставке предсједника Радника Младена Крстајића премијерлигаш из Бијељине мораће да потражи и новог шефа стручног штаба.

Наиме, Слободан Старчевић предложен је за насљедника Винка Мариновића на клупи младе репрезентације БиХ и само се чека његова званична инаугурација на ту позицију. Некадашњи стратег Крупе, који је тим из кањона Врбаса из Друге лиге РС довео до Премијер лиге, кандидат је Фудбалског савеза Републике Српске за новог селектора У21 селекције БиХ и зато ће и напустити клупу Радника, на коју је сјео 11. новембра прошле године и којег је водио у четири утакмице, три у оквиру Премијер лиге и једну у Купу РС. - Гледано на прву, изгледа прилично неозбиљно да након мање од два мјесеца остављам посао који сам тек почео да радим и одлазим на друго радно мјесто.

Међутим, треба се знати да је један од разлога, можда и највећи, што сам прихватио позив Радника моја жеља да сарађујем са Младеном Крстајићем. С њим сам се све договорио и заиста сада не знам шта ће се даље дешавати. Мислим да клуб сада прво тражи предсједника, тек треба да буду одржане сједнице Управног одбора и клупске Скупштине, а када ће то бити, нисам упућен - истакао је Старчевић. Његова кандидатура и није никога изненадила, а не изненађује ни чињеница да је Старчевић на корак од тога да прихвати ову понуду. - Имао сам информативне разговоре са људима из ФСРС на ову тему, али приједлог за моје именовање тек треба да прође верификацију у Фудбалском савезу БиХ.

Уколико прихватим понуду, а све сам ближе тој одлуци, мислим да нећу имати неких проблема да се уклопим јер у доброј мјери познајем ситуацију са младим фудбалерима у БиХ. Такође, не сумњам да ћу имати сву потребну помоћ од Винка Мариновића. Уосталом, моје мишљење је да би сви тренери клубова из Премијер лиге морали да имају тијесну сарадњу са селекторима и да једни другима помажу одређеним информацијама, а све с циљем подизања квалитета цјелокупног фудбала у БиХ. Највећу корист од те сарадње морала би да има А селекција - нагласио је Старчевић уз напомену како у БиХ има доста младих и перспективних фудбалера, те да би клубови морали да посвећују много више пажње играчима из сопствених омладинских погона. Стручни штаб Уз Старчевића, ФСРС је предложио Зорана Софренића за стручни штаб У21 селекције и то као тренера голмана. - Пошто је код нас све компликовано, тако је и када је у питању стручни штаб било које селекције. Селекторско мјесто У21 припада ФСРС, они су уз мене предложили и тренера голмана и то је то. Остала четири члана стручног штаба, два тренера, доктора и физиотерапеута, предложиће остала два народа. Једини који је инсистирао да сам састави свој стручни штаб био је Роберт Просинечки, осталима је савез бирао сараднике - казао је Старчевић.
 
(Глас Српске)