Подручна фудбалска лига Републике Српске група Семберија: ФК Пролетер - Борба за опстанак приоритет :: Semberija INFO ::

 

Подручна фудбалска лига Републике Српске група Семберија: ФК Пролетер - Борба за опстанак приоритет


ФК Пролетер, Рухотина-Јоховац
Рухотина Јоховац: ФК Пролетер се некад такмичио у Регионалној лиги група Исток, а данас је члан Подручне лиге Републике Српске група Семберија. Иначе, овај клуб је познат по томе што је у њему каријеру почео интернационалац Саво Милошевић који је овдје и рођен.

Мора се признати да је и овдје фудбал добро напредовао јер су створени добри услови. Изграђен је прелијепи  стадион који је један од најљепших у Семберији, а при клубу ради и Омладинска школа.

У јесењем дијелу екипа Пролетера је играла промјенљиво тако да је заузето 10. мјесто са 14 бодова уз биланс: 4 побједе, 2 ремија и 7 пораза и гол разлику 18:32.

"Протекле сезоне смо се борили за опстанак и изборили га. Надали смо се бољем пласману али нисмо успјели. Не смијемо да поклекнемо и на прољеће нам је приоритет опстанак јер ова лига је за нас најбоља. Играчки кадар ће остати на окупу, можда неко нови и дође и ја се надам  да ће прољеће бити успјешније" каже Мићо Ивановић члан управе.

Један од најбољих и најискуснијих играча је нападач Чедо Стевановић. "Неки млађи играчи се нису уклопили у екипу, али и они су сад стекли одређено искуство па ће на прољеће бити бољи. Припреме морају бити добро спроведене, атмосферу, која је позитивна, морамо задржату. Ја сам оптимиста и мислим да опстанак не долази у питање," каже Стевановић.
                                                                                   
​За Семберија ИНФО - Мијодраг Јаковљевић