Милојевић: Даћемо све од себе да испишемо историју :: Semberija INFO ::

 

Милојевић: Даћемо све од себе да испишемо историју


Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић на конференцији за медије у Пиреју пред меч са Олимпијакосем изјавио је да је сусрет против грчког представника за "прољеће" у Европи прилика за српски клуб да испише нове странице историје.

"Кад причамо о великим утакмицама оне имају велики улог. Моја филозофија је да су све утакмице посебне и битне. Дошли смо до последњег меча у групној фази Лиге шампиона и играмо за пролазак у Европу а било би сјајно за нас али и за српски фудбал да успијемо у намјерама", изјавио је Милојевић.

Побједа или неријешен резултат на крају меча значили би да би треће мјесто припало српском представнику. 

"Имамо шансу да направимо нешто велико за нас, наше навијаче и српски фудбал. Изазов је пред мојим играчима, даћемо све од себе. Немамо оптерећење, од играча ћу тражити да буду оно што јесу. У претходним мечевима нисмо показали оно што можемо и желимо сутра да одиграмо добру утакмицу против једног одличног противника", додао је Милојевић.

Звездин стратег је прије српског клуба тренирао грчки Паниониос, па је добро упознат са квалитетима Олимпијакоса.

"Олимпијакос игра савремен фудбал, тимски фудбал за разлику од ранијих периода кад су имали више индивидуалаца. Кад играју на свом терену они су увијек фаворити, али сутра нека побиједи онај ко буде бољи", рекао је тренер Звезде.

Милојевић је изјавио да зна којих 11 ће покушати да изборе пролаз у Лигу Европе у сриједу.

"Кадровска ситуација је добра, сем повређеног Душана Јованчића који није допутовао сви фудбалери су спремни за меч. Знам састав, свих 20 фудбалера који су допутовали могу да конкуришу за њега. Боаћи је такође спреман, у доброј је кондицији а видјећу колико ћемо га временски користити на мечу",закључио је Милојевић.

Утакмица између Олимпијакоса и Црвене звезде игра се у сриједу на стадиону "Караискаки" са почетком у 21.00 час.

РТС