Друга фудбалска лига Републике Српске група Исток: У Пролетеру ипак задовољни :: Semberija INFO ::

 

Друга фудбалска лига Републике Српске група Исток: У Пролетеру ипак задовољни


ФК Пролетер из Дворова
Дворови: У завршеној јесењој полусезони фудбалери Пролетера из Дворова заузели су 9. мјесто са 20 освојених бодова уз биланс: 6 побједа, 2 ремија, 7 пораза и гол разлику 20:18. На почетку сезоне најављиване су амбиције  за горњи дио.

"Неки киксеви на нашем терену су нас коштали да није остварено планирано. Ипак морамо бити задовољни јер је начињен  напредак у односу на протеклу сезону. У први састав су прекомандовани још неки млади играчи и то ћемо чинити стално. Играчи су на одмору, а прољеће ћемо дочекати спремнији и реално говорећи наше мјесто је међу првих пет екипа.
Желимо све играче задржати, а можда ангажовати и неке нове, али у првом реду младе и талентоване.
Поред сениора задовољни смо и резултатиима наших младих селекција као и радом школе фудбала коју предводи Драган Матић, велики заљубљеник у рад са младима, који је увијек на располагању да помогне и сениорима и тренеру Милораду Савићу у раду," каже предсједник клуба Драгиша Ђурић.

У Пролетеру не желе никог посебно истицати, али ни критиковати.
Најбољи стријелци су: Никола Бореновић са 4, те Милорад Дупор и Александар Максимовић са по 3 дата гола.

Према оцијени навијача, а и спортских радника, долазак Милорада Савића-Зеке за тренера је био прави потез управе јер се велики напредак у раду осјетио у свим сегментима.

"Дошао сам да помогнем јер је клуб био у малој кризи. Довели смо 2-3  искуснија играча, а неколико младих је такође задовољило. Задовољан сам и дисциплином као и радом на тренинзима, али увијек може боље.
Вјерујем да ће прољеће бити успјешније и да ће пласман на крају првенства бити бољи," каже тренер Милорад Савић-Зеко.

Екипу је као капитен предводио голман Петар Симојловић који је ту улогу обавио врло успјешно. Он је један од најбољих голмана у овој лиги и дао је свој велики допринос напретку клуба.

"Почаствован сам тиме што сам капитен, а та одговорност у екипи је велика. Увек наилазим на разумијевања саиграча како на тренинзима тако и у игри. Задовољан сам и тиме што сам тренер у млађим селекцијама. Дијелим мишљење предсједника и тренера да увијек може боље и ја сам оптимиста што се тиче прољећа да ће бити успјешније," каже Петар Симојловић.
                                                                                         
​За Семберија ИНФО - Мијодраг Јаковљевић