Долазак Бајерна нови спектакл за „црвено-беле” :: Semberija INFO ::

 

Долазак Бајерна нови спектакл за „црвено-беле”


Црвена звезда дочекује немачког великана (21 час) у борби да обезбеди пролеће у Европи. – Дегенек: Показаћемо да играмо код куће. – Тренер Милојевић: Са тренером Фликом Бајерн вратио идентитет.

Уочи вечерашњег сусрета (21 час) петог кола фудбалске Лиге шампиона против Бајерна на стадиону „Рајко Митић”, на медијској конференцији Црвене звезде није било бављења рачуницама како стићи до пролећа у Европи. „Црвено-бели” би обезбедили трећу позицију и учешће у шеснаестини финала Лиге Европе, ако победе немачког великана и Олимпијакос не уради исто против Тотенхема у Лондону.


Нашем прваку би шансе за опстанак на међународној сцени повећао и бод, пред меч последњег кола са Грцима у Пиреју, али без посебних амбиција нису ни играчи из Минхена, који ће данас желети да осигурају прву позицију (остаје им да дочекују Тотенхем).
„Даћемо све од себе да изборимо играње у Европи и почетком следеће године”, рекао је командант одбране српског првака Милош Дегенек. „Нису потребне посебне припреме, већ да играмо са већом мотивацијом. Волео бих да стадион буде пун, да нас бодре они који нас воле, и верујем да ћемо показати да играмо код куће, да смо другачија екипа него што смо били у Немачкој.”

На „Алијанц стадиону” било је 3:0 за Бајерн, у мечу који је упамћен и због тога што Звезда ниједном није шутирала у оквир гола ривала.

„Бајерн је једна од две, три најбоље екипе у Европи, уз Ливерпул и Манчестер сити. Очекујем да ово буде другачија утакмица, иако смо и у првој добро ’стајали’, чували смо Левандовског, Комана и Перишића успешно до грешака у концентрацији после којих су пали други и трећи гол. Нисмо се добро држали само позади, него и у везном реду, код 1:0 је била и шанса Марина.”

У табору нашег шампиона и јуче је било жала због пропуштене велике шансе код 0:0 у прошлом колу против Тотенхема, после чега је уследио висок пораз (0:4). У десет наступа у Лиги шампиона прошле и ове сезоне, Звезда је прва повела само једном, а једном је остало 0:0.

„Да смо постигли гол против Тотенхема, мислим да за њега не би било лепо, као што није било за Ливерпул, када смо дали један, па други гол. На психолошком плану је лакше ако одете са вођством од 1:0 на полувреме, знате да ће противник морати да нападне, а ми смо у паузи са Тотенхемом мислили како смо могли да водимо. Када губите, отварате и простор за контранападе противника. Али, ми смо професионалци и знамо да и када примимо први гол, ништа није готово”, закључио је Дегенек.

У односу на дуел у Минхену је ново лице на клупи Бајерна. После отказа за Ника Ковача, за кормилом је Ханс-Дитер Флик, 54-годишњи некадашњи играч Бавараца који је в. д. тренера.

„Бајерн се доста разликује у односу на оно што је био са Ковачем, који је инсистирао на поседу лопте”, рекао је Звездин стратег Владан Милојевић. „Мислим да то није пријало играчима који су сада у Бајерну, који је као и друге немачке екипе, навикао на агресиван приступ, директан фудбал где се игра да се што пре стигне до ударца на гол. Рекао бих да је Бајерн вратио идентитет и да ћемо видети фудбал који је играо до пре неколико година.”

Звезда нема већих кадровских проблема, где су због повреда ван екипе извесно Павков и можда Јованчић. Овога пута, Милојевић није најављивао изненађења за госте.

„Бајерн је једна од најбољих екипа Европе и угостити га је спектакл који нама много значи. Велика је привилегија довести екипе које су долазиле у последње две године, видети омиљени клуб како игра против светских асова као што је био Сон из Тотенхема или сада Левандовски. Довели су их играчи које би требало бодрити, све остало је игра на нивоу на којем ми можда сада не можемо да одговоримо. Није ово позориште у којем сами играте представу, него је питање колико ће вам преозбиљни противници дозволити да одиграте. Очекујем од играча да буду много бољи, јер се никога не плашимо.”

На питање да ли је и бод велики у рачуницама око пласмана на табели, Милојевић је био кратак:
„Не волим да се бавим калкулацијама. Пробаћемо да дођемо до резултата.”

Када је реч о мечевима пете рунде, са осигураним местом у осмини финала их очекују још две екипе поред Бајерна: Јувентус и Пари Сен Жермен. Из борбе за нокаут фазу до сада су испали Галатасарај, Генк и Лил. Последње коло је 10. и 11. децембра, када је Звезда гост Олимпијакоса.

Бајерн без Алабе у Београду

Фудбалери Бајерна без Давида Алабе долазе у Београд на меч Лиге шампиона против Црвене звезде. Алаба чека принову и добио је дозволу клуба да пропусти утакмицу 5. кола Б групе елитног такмичења, док је и даље повређен Лукас Ернандез.
Иако су многи предвиђали да ће Баварци за пут у Србију да одмори неке звезде, пре свега јер је обезбедио пролаз у нокаут фазу, тренер Ханс Флик повео је најјачи тим у овом тренутку.
На списку су, голмани: Мануел Нојер, Свен Улрајх, Бењамин Павар, Џером Боатенг, Ларс Лукас Маи, Џосуа Кимих. Средина Тијаго Алкантара, Хави Мартинез, Филипе Кутињо, Леон Горецка, Алфонсо Дејвис, Корентин Толисо. Напад: Иван Перишић, Кингсли Коман, Роберт Левандовски, Томас Милер и Серж Гнабри.

politika.rs
2