ПРЕМИЈЕР ЛИГА: ЂУРИЋ УЉЕПШАО ДЕБИ СТАРЧЕВИЋА, РЕМИ ЗВИЈЕЗДЕ 09 :: Semberija INFO ::

 

ПРЕМИЈЕР ЛИГА: ЂУРИЋ УЉЕПШАО ДЕБИ СТАРЧЕВИЋА, РЕМИ ЗВИЈЕЗДЕ 09


Foto: Dejan Božič/RAS Srbija
Фудбалери Радника сјајном партијом су уљепшали деби тренера Слободана Старчевића на клупи бијељинског тима у Премијер лиги БиХ. Бијељинци су на гостовању савладали Младост Добој Какањ и то убједљиво са 4:0. Бриљирао је троструки стријелац Велибор Ђурић, који је тако постигао други хет-трик у каријери а могао је бити и још ефикаснији јер није реализовао пенал.

Гости су повели у 18. минути. Играчи Младости су на средини терена изгубили лопту, а Карић је сјајно проиграо младог Владимира Брадоњића који је искоса затресао мрежу. Домаћи се нису опоравили од шока, а услиједио је нови. Тек што су кренули са центра опет су изгубили лопту а капитен Радника Велибор Ђурић је избјегао офсајд замку и погодио за 2:0. Ђурић је у 38. минути још једном показао свој квалитет. Реализовао је сјајну контру Радника.

На старту другог дијела још једна одлична акција гостију. Пецо и Карић су изиграли одбрану домаћих сјајно пронашли Ђурића који је рутински погодио. Упркос високом вођству бијељински тим није попуштао, па је у 58.минути имао пенал након прекршаја над Брадоњићем. Ипак Велић је одбранио ударац Ђурића. Домаћи су у 72. минути погодили стативу.

Звијезда је смањила своје шансе за опстанак јер је само ремизирала против Слободе 1:1. Домаћем тиму је припало прво, а гостима друго полувријеме

На старту утакмице екипе су имале по неколико прилика за вођство. Први су запријетили гости преко расположеног Алмира Бекића који је правио велике проблеме обрани домаћег тима. Узвратио је Војиновић који је покушао са преко 20 метара. Затим је Предраговић одлично пронашао Стјепановића који није био прецизан.

Домаћи тим је повео у 38. минути. Бађи је заустављен у продору, а судија Бојо је досудио слободан ударац. Сјајно га је извео Федор Предраговић који је погодио „рашље“ и донио предност Звијезди 09.

Тренер гостију је на полувремену извршио измјену а екипа је кренула пуно офанзивније. То им се исплатило у 58. минути. Пршеш је извео корнер, лопта се одбила до Амера Бекића који је послао у мрежу. Велику шанса имали су домаћи у финишу. Предраговић је убацио са десне стране, а Војиновић пребацио гол са пет метара.

Резултати:
Тузла сити – Челик 1:0(1:0)
Вележ – Сарајево 1:2(0:1)
Звијезда 09 – Слобода 1:1(1:0)
Младост – Радник 0:4(0:3)
Борац – Зрињски (16.00)

недјеља
Жељезничар – Широки Бријег (16.00)

Пласман: Жељезничар 32 (меч мање), Сарајево 35, Тузла сити 30, Радник 29, Борац 28(меч мање), Зрињски 26 (меч мање),  Широки 21 (меч мање), Вележ 19, Челик 16, Слобода 16, Младост 13, Звијезда 09 7.

(српскаинфо.цом)