БИВШИ КАПИТЕН ФЕНЕРА ЗАВРШИО У 3. ЛИГИ БОСНЕ: ИЗ ИСТАНБУЛА СЕ ПРЕСЕЛИО У ЖЕПЧЕ, А РАЗЛОГ ЈЕ ВРХУНСКИ :: Semberija INFO ::

 

БИВШИ КАПИТЕН ФЕНЕРА ЗАВРШИО У 3. ЛИГИ БОСНЕ: ИЗ ИСТАНБУЛА СЕ ПРЕСЕЛИО У ЖЕПЧЕ, А РАЗЛОГ ЈЕ ВРХУНСКИ


Foto: Marko Todorović
Емир Прелџић потписао за Орловик из Жепча, где жели да подстакне стварање нових кошаркашких асова
Легендарни кошаркаш турске репрезентације, Емир Прелџић, који је својевремено био и капитен моћног Фенербахчеа, потписао је за КК Орловик из Жепча, тим који се такмичи у 3. лиги Босне и Херцеговине.

Вест је потврђена на званичној Фејсбук страници клуба који игра А2 лигу БиХ, а Емир Прелџ Прелџић је рођен 9. септембра 1987. године у Зеници, каријеру је почео у Челику, да би после заиграо за Геоплин Слован, а потом и за све највеће турске клубове - Фенербахче, Галатасарај, Дарушафаку... Последњи клуб пре овог "егзотичног" трансфера био му је Бахчехир.

Ипак, разлози овог трансфера су породичне природе, јер је Емир одлучио да пређе у Орловик због свог оца, који је тренер млађих категорија у овом клубу.

Тако је велелепни Истанбул заменио градићем у којем живи око 5.000 људи, због љубави према својим родитељима и завичају, и како би у родном крају помогао клинцима који тек долазе, да створе кошаркашко име и угледају се на њега.

(телеграф.рс)