Партизан срушио Звезду у 161. вечитом дербију :: Semberija INFO ::

 

Партизан срушио Звезду у 161. вечитом дербију


Фудбалери Партизана славили су на свом стадиону у 161. "вечитом дербију" са 2:0. Стрелци у победи у деветом колу Линглонг Суперлиге били су Сума и Тошић.

Фудбалери Партизана славили су над "вечитим" ривалом, утисак је потпуно заслужено.

Црно-бели су успели да надиграју ривала, буду опаснији ривал већи део меча и у финишу постигну два гола.

Играло се у веома јаком ритму у првих пола сата меча, доста се трчало на обе стране, па су тако виђене опасне ситуације пред оба гола. Стевановић је претио чешће Борјану, а шансе су имали и Асано и Садик. Са друге стране шут Вулића било је све што је Звезда приредила у првих 45 минута. Црно-бели су нешто вишим пресингом успели да не дозволе Звездину креацију из задње линије, па се шампион мучио дугим лоптама Борјана и дефанзивне линије.

У другом полувремену ритам је знатно опао, честе изгубљене лопте, лошији дриблинзи и непрецизни пасови, праћени још чешћим фауловима нису дозвољавали игри да се развија.

Партизан је до победе дошао у финишу меча, а оба гола постигли су играчи који су ушли са клупе. Прве је Милуновић неспретно реаговао у 83. минуту, лопта је завршила код Суме, који је на сјајан начин са дистанце смешта иза леђа Борјана.


На велико одушевљење домаћин навијача, Партизан у судијској надокнади потпуно ломи бледу Звезду другим голом. Брежанчић је са леве стране упутио оштру лопту у петерац ривала, а тамо Тошић уклизава постиже свој први гол у "вечитим дербијима". 

Иако се ради о деветом колу, обе екипе због обавеза у Европи одиграле су по седам утакмица, након којих Црвена звезда има 18, а Партизан 17 бодова и заузимају четврту и пету позицију на табели Линглонг Суперлиге. 

РТС