Турањанин повео Борац у осмину финала Купа БиХ, Радник елиминисан из Купа БиХ :: Semberija INFO ::

 

Турањанин повео Борац у осмину финала Купа БиХ, Радник елиминисан из Купа БиХ


Турањанин
Одиграни мечеви шеснаестине финала Купа БиХ. Бранилац трофеја поприлично се намучио да прође у наредну рунду. Остварена и најубједљивија побједа у историји куп такмичења.

Бањалучки Борац рутински је изборио пласман у осмину финала Купа БиХ, након што је као гост савладао федералног прволигаша Орашје 4:0 (2:0).

Два гола за "црвено-плаве", који су на стадиону "Гол" наступили у комбинованом саставу, постигао је млади Никола Турањанин (у 3. и 39. минуту), и то у првом полувремену, док је судбину домаћина у наставку запечатили Демир Јакуповић и Бојан Марковић.

Зрињски је поприлично лако стигао до тријумфа против Звијезде из Градачца, а хет-трик постигао је Иван Лендрић, док проблема није имао ни сарајевски Жељезничар, који је у Дервенти поразио Текстилац 3:0.

Од куп такмичења већ на првој степеници опростили су се фудбалери Челика, који су доживјели прави дебакл у Какњу. Домаћи Рудар славио је 3:0.

Иста судбина задесила је и бијељински Радник, кога је на пенале елиминисао ГОШК из Габеле.

Најлакши посао у уводној рунди имао је прволигаш ФБиХ ТОШК. Тим из Тешња за ривала је имао четвртолигаша РС, екипу Скугрића 1964, те је остварио најубједљивији тријумф у историји Купа БиХ - 10:0.

Досадашњи рекорд, али пред својим навијачима, држао је мостарски Вележ, који је 2013. године поразио Ријеку из Витеза 8:0.

Бранилац трофеја Сарајево поприлично се намучио у Лјубушком, гдје је истоимени домаћин, иначе члан Друге лиге ФБиХ, два пута водио, али није успио да сачува предност.

"Бордо" тим успио је да стиге и престигне ривала, те на крају слави 4:2 и избори пласман међу 16 најбољих.

У дуелима екипа из Републике Српске, Рудар Приједор био је убједљив против Славије 4:1, док је премијерлигаш Звијезда 09 као гост поразила Алфа Модричу 3:0.

Једина утакмица на којој није било голова виђена је у Крупи на Врбасу, гдје су Крупа и Тузла сити одиграли 0:0, али је премијерлигаш из Симиног Хана славио након пенала.

Велики успјех остварио је и прњаворски Лјубић. Друголигаш РС је у пенал лутрији елиминисао Травник и прошао у осмину финала.

КУП БИХ - ШЕСНАЕСТИНА ФИНАЛА:

Крупа - Тузла сити 0:0 пенали 6:7
Братство - Вележ 2:3 (1:2)
Козара - Слобода 1:1 (1:0) пенали 3:5
ГОШК - Радник Бијељина 1:1 (1:1) пенали 4:2
Лјубушки - Сарајево 2:4 (2:1)
Текстилац - Жељезничар 0:3 (0:2)
Орашје - Борац 0:4 (0:2)
Рудар Какањ - Челик 3:0 (1:0)
Алфа Модрича - Звијезда 09 0:3 (0:2)
Јединство Бихаћ - Младост Добој Какањ 1:2 (0:0)
Будућност Бановићи - Широки Бријег 1:1 (0:0) пенали 1:4
Звијезда Градачац - Зрињски 0:4 (0:2)
Рудар Приједор - Славија 4:1 (2:1)
Олимпик - Радник Хаџићи 2:1 (1:0)
Љубић - Травник 1:1 (0:1) пенали 4:3
Скугрић 1964 - ТОШК Тешањ 0:10 (0:4)

*НАПОМЕНА Подебљаним словима исписана су имена клубови који су остварили пласман у осмину финала Купа БиХ.

mondo.ba