Почела изградња рефлектора на стадиону ФК „Радник“ :: Semberija INFO ::

 

Почела изградња рефлектора на стадиону ФК „Радник“


Радници бијељинског предузећа „Бук промет“ и главни извођач радова, бијељински „Елмонт“, отпочели су извођење припремних радова за изградњу и постављање рефлектора на Градском стадиону у Бијељини.

Градоначелник Мићо Мићић каже да је рок за извођење радова и реализацију овог пројекта 90 дана. У међувремену је израђена пројектна документација, тако да је до завршетка пројекта остало још 60 дана и Градски стадион у Бијељини би до краја године требало да добије рефлекторе.

 „Фудбалски клуб „Радник“ је то заслужио, јер се у протеклих неколико година два пута такмичио у Европи. Став ФС РС и ФС БиХ је да премијерлигаши добију рефлекторе на стадионима како би могли одигравати утакмице у ноћним терминима. Фудбалери могу играти у повољнијим условима и терминима, када ће на утакмице долазити више гледалаца. Градска управа ће издвојити нешто мање од 900.000 КМ за ову инвестицију, у питању су буџетска редовна и кредитна средства. Планирамо у будућности да на овој локацији  изградимо модеран спортски центар са још три фудбалска терена, од којих би један био са вјештачком травом, те дио источне трибине, како би били испоштовани европски стандарди у овој области. У наредних годину до двије, уколико се ФК „Радник“ поново пласира за европска такмичења, моћи ће утакмице одигравати у Бијељини“, истакао је градоначелник Мићић.

Фудбалски савез БиХ и УЕФА, предвиђено је једним пројектом, донираће сијалице за семафоре. Мићић каже да се већ обратио ФС БиХ са молбом да се умјесто халогених сијалица, на рефлекторима постави лед расвјета, која је нешто скупља, али је четири до пет пута штедљивија. За изградњу источне трибине на Градском стадиону у Бијељини треба обезбиједити око 2,5 милиона КМ и то је озбиљна инвестиција.

Драгиша Савић, у име главног извођача радова, фирме „Елмонт“, изјавио је да се овакав пројекат први пут реализује у протеклих тридесетак година у сјевероисточном дијелу БиХ.
„Пројекат се реализује по правилницима УЕФА, са више нивоа освјетљења, од освјетљења тренинг утакмица, преко утакмица Премијер лиге БиХ, па до утакмица које се одигравају у квалификацијама за УЕФА лигу. Стуб ће бити висок 30 метара, а још шест метара изнад стуба ће заузимати корпа са рефлекторима“, каже Савић.

Семберија ИНФО/Љ. Љубојевић
Фото: Б. Милошевић