Пораз Лајовића послије седам побједа у низу :: Semberija INFO ::

 

Пораз Лајовића послије седам побједа у низу


Душан Лајовић је поражен у трећем колу Мастерса у Мадриду. Српски тенисер је послије велике борбе поражен од Нијемца Јана-Ленарда Штруфа, 65. на свјетској листи, 6:7 (2), 6:3, 6:3. Меч је трајао два сата и 13 минута и треба рећи да је Штруф успио да прекине Лајовићев низ од седам усазопних победа.

Душан је недавно тријумфовао на Српска опену у Бањалуци, побиједио је тамо Филипа Крајиновића, Грегоара Барера, Новака Ђоковића, Миомира Кецмановића и Андреја Рубљова, потом у Мадриду Џејсона Кублера и Феликса Ожеа-Алијасима. Ипак, Нијемац је овог пута био расположен за игру и у осмини финала ће се састати са бољим из дуела Кахин - Тијафо.

​Лајовић је добро почео, на 5:4 је имао сет лопту на сервис Нијемца, није је искористио, али је зато убједљив био у тај-брејку, добио га је са 7:2. Штруф је заиграо боље у наставку, направио брејк у осмом гему и потом одсервирао за 6:3. Имао је Лајовић у другом гему сета одлуке четири брејк лопте, није их искористио. Кажњен је у петом гему, тада је Штруф дошао до тог брејка предности, да би потом другим, у деветом гему, завршио посао.


РТРС