КК ’’Будућност Пролаб’’ у АБА 2 лиги :: Semberija INFO ::

 

КК ’’Будућност Пролаб’’ у АБА 2 лиги


Кошаркаши бијељинске Будућности су одиграли УТАКМИЦУ СЕЗОНЕ и тако ушли у историју бијељинске кошарке.

У трећој утакмици Плаy оффа побиједили су екипу Босне из Сарајева и тако се пласирали по први пут у историји бијељинске кошарке у другу Аба лигу.

Данашњи дан, субота, 29. април 2023. године остаће златним словима уписан у историји бијељинске Будућности али и кошарке у Семберији.
 
- Цијела сезона је стала у једну утакмицу. Изборили смо пласман у АБА 2 лигу. Ови момци су исписали историју клуба златним словима. Хвала на безрезрвној подршци нашим навијачима са трибина, били сте нам вјетар у леђа, рекао је након утакмице Јосип Панџа тренер КК ’’Будућност Пролаб’’ из Бијељине.


 
- Поносни смо, остварили смо највећи успјех у историји кошарке у Бијељини. Бијељина и Семберија заслужује да буде дио регионалне кошарке. Волимо Будућност и даље, видимо се, закључио је Јосип Панџа тренер бијељинских кошаркаша.
 
Кошаркаши Будућности ПРОЛАБ пласирали су се у полуфинале плаy-оффа првенства Босне и Херцеговине. Бијељинским тим је у мајсторици увјерљиво поразио екипу Босне Меридианбет резултатом 94:59.
 
Најефикаснији код Будућности били су Захирагић и Илић по 20, Божовић 12 и Ђекић 10 поена. Код Босне истакли су се Цоллинс 17, и Пашалић 11 поена.
 
У полуфиналу Будућност ПРОЛАБ ће се састати са прваком БиХ, екипом Игокее.

(Дешавања у Бијељини)