КК "УНСУ": НАСТУП У WKF СВЈЕТСКОЈ ЛИГИ ЗА МЛАДЕ У ВЕНЕЦИЈИ :: Semberija INFO ::

 

КК "УНСУ": НАСТУП У WKF СВЈЕТСКОЈ ЛИГИ ЗА МЛАДЕ У ВЕНЕЦИЈИ


Викенд пред нама је резервисан за врхунски карате. У Венецији се, наиме, од деветог до 11. децембра одржава Свјетска карате лига за младе каратисте. Свјетска карате1 лига у Венецији је једна од четири које се одржавају сваке године у организацији Свјетске карате федерације (WKF) и сигурно је најмасовније свјетско карате такмичење.

Уз континентална првенства, те  свјетско првенство за кадете и јуниоре за лигу младих можемо рећи да је треће по реду најзначајније такмичење, док је за категорије У14 лига младих највећи и најзначајнији степен такмичења.
У овогодишњој лиги младих у Венецији учествоват ће 2566 учесника из 58 земаља свијета. Све категорије су ограничене бројем учесника на 96 и 128 и готово све су попуњене до посљедњег мјеста, што довољно говори о популарности и важности овог спортског догађаја.



- Ових дана приводимо крају припреме за наступ наших такмичара и такмичарки у WKF Свјетској карате1 лиги за младе у Венецији. Као клуб, редовни смо учесници лига почевши од прве која се 2018. године одржала у Софији  и можемо се похвалити добрим резултатима. Поред три седма и два пета мјеста имамо двије освојене медаље: сребрну из Умага у кадетској конкуренцији, те бронзану из Венеције прошле године у У14 конкуренцији. Наш клуб ће ове године у Венецији имати четверо представника: Иван Кнежевић и Вукашин Трипуновић представљаће нас у мушкој конкуренцији, док ће нас у женској конкуренцији представљати Марија Гавриловић и Милица Миа Вујић", рекао је Горан Ивковић први тренер КК "УНСУ" који ће као акредитовани ЊКФ тренер предводити екипу на турниру у Венецији.

Полазак за Венецију планиран је у четвртак увече, а долазак у петак када ће се обавити акредитовање и вагање. У суботу наступају кадети Иван Кнежевић (-52) и Вукашин Трипуновић (-52), те кадеткиња Марија Гавриловић (-54). Недјеља је планирана за категорије У14 гдје ће нас представљати Милица Миа Вујић (47+). Сви они ће се борити за што бољи пласман и бодове за свјетски ранкинг, свакако и за пласман међу пет најбољих у категорији који ће им донијети бодове са којима ће конкурисати за састав репрезентације БиХ за наступ на европском првенству на Кипру почетком фебруара наредне године.

- Без обзира на све наведено, наш примарни циљ је, да кроз наступе на оваквој смотри наши такмичари и такмичарке расту и стичу неопходна искуства на путу до сениорске конкуренције када од ове генерације очекујемо највише", изјавио је тренер Горан Ивковић.


КК УНСУ