ПРИЈЕМ ЗА ОДБОЈКАШЕ РАДНИКА - ОСВАЈАЧЕ КУПА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА ОДБОЈКАШЕ РАДНИКА - ОСВАЈАЧЕ КУПА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


У Градској управи Града Бијељина данас је уприличен пријем за одбојкаше ОК „Радник“, освајаче Купа Републике Српске. Бањалука је наиме, у недјељу, 27. новембра била домаћин финала Купа у одбојци за мушкарце. У финалу су се састали одбојкаши ОК „Борац“ и ОК „Радник“. На путу до финала ОК „Радник“ је у четвртфиналном мечу, петог октобра савладао ОК „Модрича Новопром“ максималним резултатом 3:0. Истим резултатом у полуфиналу је побјеђен ОК „Гацко“ док је финале завршено резултатом 1:3 за ОК „Радник“ (25:19, 21:25, 18:25, 23:25). Ово је за њих други трофеј у овом формату одбојкашког такмичења у Републици Српској. До сада су играли четири финала а славили су 2002. године.



-Почели смо припреме за ову сезону првог септембра. Ја сам из Србије и за мене је ово било једно потпуно ново окружење. Међутим, није ми требало дуго да видим какав потенцијал лежи у овим одбојкашима. Радили смо много, јако и паметно тако да овај пехар није случајно дошао у Бијељину. Освајање Купа Републике Српске је први циљ који смо поставили пред себе на почетку сезоне. И остварили га. Пред нама је такмичење у Премијер лиги БиХ, тренутно заузимамо друго мјесто на табели и зашто не, зашто не би покушали освојити и првенство БиХ“, изјавио је Владимир Шаренац, први тренер ОК „Радник“.

Предсједник управе ОК „Радник“, Дарко Манојловић истакао је да у клубу немају много времена за славље. У наредне двије седмице пред одбојкашима Радника су четири кола Премијер лиге БиХ, четири утакмице са веома јаким противницима.

-Желио бих се захвалити одбојкашима и стручном штабу Одбојкашког клуба „Радник“ јер су након 20 година вратили титулу освајача Купа Републике Српске у Бијељину. Данас смо договорили конкретне облике сарадње и подршке између Градске управе Града Бијељина и ОК „Радник“ како би овај клуб наставио играти одбојку на високом нивоу и представљати наш град“, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.


 
У дресу Одбојкашког клуба „Радник“ наступају: Вук Меденица, Лука Жижовић, Стефан Фет, Павле Тузланчић, Душан Перишић (капитен), Вукашин Тузланчић, Бранислав Пантелић, Милан Копривица, Лука Благојевић, Никола Благојевић, Никола Дрљић, Миодраг Маринковић, Анто Оршолић и Урош Перић. 
 
Тренери Владимир Шаренац и Владимир Милићевић.
Поред освојеног Купа Републике Српске, Никола Дрљић из побједничког тима проглашен је за најбољег играча финалног меча.

 (Семберија инфо)