РЕЗЕРВИСАНО 90.000 НОЋЕЊА ЗА СВАКИ ДАН ГРУПНЕ ФАЗЕ ПРВЕНСТВА :: Semberija INFO ::

 

РЕЗЕРВИСАНО 90.000 НОЋЕЊА ЗА СВАКИ ДАН ГРУПНЕ ФАЗЕ ПРВЕНСТВА


Навијачи су резервисали смјештај у више од 90.000 соба, шатора, апартмана, вила и мобилних кабина за сваки дан групне фазе предстојећег Свјетског првенства у фудбалу у Катару, саопштили су данас организатори.
Организатори су нагласили да је 25.000 соба и даље слободно.
 
"Тржиште је и даље отворено и навијачи имају довољно времена да одлуче и резервишу", изјавио је Омар ел Џабер, извршни директор комисије за смјештај током Првенства које почиње 20. новембра.
 
Он се обратио новинарима у огромном шатору који ће служити као једна од великих мензи у навијачком селу подигнутом у пустињи поред ауто-пута јужно од Дохе. По цијени од 200 долара за ноћ, навијачи могу да изнајме једну од 6.000 алуминијумских мобилних кабина постављених у дугим низовима.
 
У овом комплексу постоји привремени супермаркет, а на отвореном су постављени екрани за праћење утакмица, као и специјална подлога која спречава подизање прашине
 
. Послије Првенства, Катар ће донирати ове кабине "сиромашним земљама", гдје ће се користити за становање, рекао је Џабер. Катар очекује 1,2 милиона посјетилаца током такмичења које траје мјесец дана, а највише током групне фазе од 24. до 28. новембра. Џабер је рекао да ће сваки навијач, у просјеку, провести седам дана у Катару.

(Глас Српске)