БиХ - Египат у полуфиналу СП у сједећој одбојци :: Semberija INFO ::

 

БиХ - Египат у полуфиналу СП у сједећој одбојци


Репрезентативци Босне и Херцеговине у сједећој одбојци данас се састаје са селекцијом Египта у полуфиналу Свјетског првенства које се одржава у Арени хотела Хилс у Сарајеву. Сусрет БиХ - Египат игра се од 15 сати и 30 минута. Све утакмице бх. репрезентације могу се пратити у преносу уживо на БХРТ-у.

Одбојкаши БиХ очекивано су дошли до четвртфинала, остваривши пет побједа, а сада их очекује најтежи меч у борби за пласман у финале.

Репрезентација БиХ је у групној фази побиједила селекције Србије, САД-а и Јапана, потом у шеснаестини финала Хрватске те у четвртфиналу Казахстана, који је по ријечима селектора Махмутовића највеће изненађење СП-а.

Селектор није желио откривати све карте пред најбитније мечеве, а јучерашње побједе изјавио је да ће његови играчи "почели играти своју игру тек када наиђу на јаче екипе, када дајемо свој максиму и покажемо зашто смо се спремали".

У селекцији БиХ надају се да могу поновити успјех са прошлог СП-а и заказати своје шесто финале на свјетским првенствима, вјероватно с актуелним свјетским и параолимпијским прваком Ираном који се у другом полуфиналном мечу састаје са Бразилом. БиХ у својој колекцији има три злата, два сребра и једну бронзу са свјетских првенстава.