ОСАМ МЕДАЉА ЗА УНСУ НА GRAWE КУПУ У БАЊА ЛУЦИ :: Semberija INFO ::

 

ОСАМ МЕДАЉА ЗА УНСУ НА GRAWE КУПУ У БАЊА ЛУЦИ


Протекли викенд био је у знаку Балканског првенства у каратеу за кадете, јуниоре и млађе сениоре (У21) али и традиционалног међународног турнира "Grawe Енергија куп" у Бања Луци. 

Такмичари Карате клуба „УНСУ“ из Бијељине на турниру у Бања Луци су, у конкуренцији 54 клуба из шест земаља са око 670 учесника остварили добре резултате освојивши укупно осам медаља, од тога: двије златне, једну сребрну и пет бронзаних. 



Златне медаље су освојиле Вујић Миа Милица (борбе, дјевојчице 13 година, до 49кг) и Мијић Милица (кате, дјевојчице 13 година). Вујић Миа Милица је освојила и сребрну медаљу у борбама, у категорији кадеткиња до 54кг док су бронзане медаље освојили Јаковљевић Андреј (борбе, дјечаци 11 година до 35кг), Шикуљак Лазар (борбе, дјечаци 12 година до 37кг), Јаковљевић Андреј (борбе, дјечаци 10 година до 35кг), Мијић Марија (борбе, дјевојчице 11 година +44кг) и Мијић Милица (борбе, дјевојчице 13 година до 54кг).

- Турнир у Бања Луци цијенимо као још једну успјешну акцију нашег клуба, а резултати које су наши такмичари постигли дају нам подстрек у даљем раду и припреми наших млађих такмичара за званична првенства у наредној сезони. Најуспјешније су биле Милица Миа Вујић и Милица Мијић. Вујићева је у категорији дјевојчица узраста 13 година (-49) још једном показала зашто је двије године заредом најбоља у БиХ, док је у конкуренцији кадеткиња (-54) освајањем сребрне медаље показала да се може борити и против старијих такмичарки. Поред ње, Мијићева је била једнако успјешна у борбама и катама што изискује велики труд и напор. Обје такмичарке својим радом и резултатима показују да смо на добром путу да од наредне сезоне наш клуб добије још двије врсне кадеткиње“, стоји у сопштењу КК „УНСУ“ из Бијељине.

Поред наступа у Бања Луци, КК „УНСУ“  је у саставу репрезентације БиХ на Балканском првенству у Црној Гори представљала Марија Гавриловић у конкуренцији кадеткиња (-54). Гавриловићева, као најмлађа у категорији није успјела остварити значајнији пласман јер је у првом колу поражена од домаће представнице резултатом 3:4. Међутим, обзиром на Маријине резултате у претходном периоду, увјерени смо да ћемо најбоље од ове младе такмичарке тек видјети.