ПЕТ КАРАТИСТА ШАМПИОНА ИДЕ НА БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО :: Semberija INFO ::

 

ПЕТ КАРАТИСТА ШАМПИОНА ИДЕ НА БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО


Протеклог викенда у Сарајеву је одржан Изборно такмичење за кадете, јуниоре и млађе сениоре (У21). Турнир је имао функцију формирања репрезентативних селекција Карате репрезентације Босне и Херцеговине пред предстојеће Балканско првенство у каратеу које се у првим данима новембра одржава у Црној Гори. Треба напоменути да ће најбољи каратисти са Балканског, обезбиједити наступ на Европском првенству које се сљедеће године одржава на Кипру.



Карате клуб „Шампиони“ из Бијељине су пут Сарајева отишли са шестеро најквалитетнијих такмичара. На Балканско првенство су се у категорији млађих сениора пласирали Лазар Марковић, као „бронзани“ са Изборног турнира и Никола Зеленовић Благојевић као петопласирани.



У јуниорској категорији наступиће Синан Паљевац који је у суботу освојио златну медаљу и петопласирани Милош Симић. Александар Новицки је имао лош дан на турниру тако да се није пласирао међу најбољих шест такмичара у категорији који путују на Балканско првенство. Међутим, срећа прати храбре. Сви који прате дешавања у бх. каратеу знају да је Александар Новицки једна од најсјајнијих звијезда домаћег каратеа тако да је овај сјајни каратиста данас добио позивницу селектора Арнаутовића да се прикључи сениорској репрезентацији БиХ.

(Семберија инфо)