Сарајлије уживале у борби 12 најјачих људи свијета :: Semberija INFO ::

 

Сарајлије уживале у борби 12 најјачих људи свијета


Фото - Општина Илиџа
САРАЈЕВО - Сарајево је угостило 12 најјачих људи свијета који су своје снаге одмјерили на сарајевском излетишту “Стојчевац” на Илиџи.

Сјајна атмосфера, екстремне тежине и дисциплине биле су сјајна доза адреналина за крај љетне сезоне.

Организатор овог сјајног спортског догађаја је Удружење “Снагатор” док је генерални спонзор општина Илиџа уз техничку подршку ЈУ Културно спортски и рекреациони центар Илиџа.

Титулу најбољег однио је човјек Титан, Даинис Загерис из Латвије. Друго мјесто, идентичан број бодова дијелили су такмичари из Аустрије и Шпаније, Ронго Кеене и Роберто Родригуез.

Начелник општине Илиџа, Нермин Музур је изразио задовољство сјајном манифестацијом, многобројном публиком и спортистима, те поручио како је ово прва, али не и посљедња година у којој ће на Илиџи угостити свјетске спортисте и бити домаћини свјетским манифестацијама.

Првак Даинис Загерис, стиже из Латвије и носи надимак Титан! Тежи 136 килограма. Свјетски је шампион 2016. и 2018. Четвреоструки је најјачи човјек у Латвији а прошле године је однио титулу најјачег викинга у Норвешкој. Вишеструки је шампион овог такмичења.

Роберто Родриqуез, долази из Шпаније. Има 32 године, 158 кг и четири титуле најјачег човјека! Држи свјетски рекорд по Гинису у уништавању бундева али је и свјетски рекордер у Yоке утрци са 420кг.

Из Аустралије Ронго Кеене, има 35 година и тежак је великих 150 килограма.  Најјачи је човјек Аустралије.

Stronman champions league у Сарајеву било је једно од квалификационих свјетских такмичења чије се финале одржава на Карибима у новембру.


Независне новине