ЈУБИЛЕЈ ТЕКВОНДО КЛУБА „ЈОПА“- 15. РОЂЕНДАН: Важна школа борилачких вјештина :: Semberija INFO ::

 

ЈУБИЛЕЈ ТЕКВОНДО КЛУБА „ЈОПА“- 15. РОЂЕНДАН: Важна школа борилачких вјештина


Ове године Теквондо клуб „Јопа“ слави свој 15. рођендан. Клуб је 2007. године основао Свјетлан Вујадиновић као израз велике љубави према овој врсти борилачких спортова. До данас, Свјетлан Вујадиновић, популарни Јопа, у теквондоу је стекао такмичарско и тренерско искуство дуго 25 година.
 

 
И након толико година бављења спортом, подучавања више од 2.000 младих спортиста Јопа не престаје са учењем и усавршавањем. Ове године је прешао све препреке на путу до звања мајстор теквондоа,  носилац црног појаса 5. дан. Тиме је постао најмлађи и један од, тек тројице мајстора теквондоа у Републици Српској са овако високим звањем. За претходних 15 година ТКД „Јопа“ је у Бијељини организовао 13 турнира: четири првенства Републике Српске, четири првенства БиХ и пет међународних турнира.
 
Стотине и стотине дјечака и дјевојчица је тренирало на татамију ТКД „Јопа“. Међу онима који су се истакли по оствареним резултатима је Љубомир Станчић, носилац црног појаса 2. дан. На Балканском првенству 2013. године освојио је сребрну медаљу. На избору за најбољег спортисту Републике Српске 2013. године заузео је седмо мјесто а исте године, друго мјесто на избору за најуспјешнијег спортисту Града Бијељина. Ту је и Бојана Стојановић носилац црног појаса 1. дан. Била је дугогодишњи репрезентативац БиХ и освојила више од 150 медаља. Вишеструка првакиња БиХ и РС. Највећи успјех је остварила освајањем бронзане медаље на Балканском првенству 2012. године. На 13 међународних турнира на којима је учествовала проглашавана је за најбољу такмичарку турнира.



Истакао се и Миљан Крајишник носилац црног појаса 2. дан. Попут Бојане, вишеструки је освајач државних и републичких првенстава. Једна од најсјајнијих звијезда Теквондо клуба „Јопа“, свакако, је Његош Пантић који је остварио јединствен резултат у теквондоу БиХ. Млади Пантић је наиме, осам година узастопно освајао титулу државног првака БиХ у категоријама у којима се такмичио. Освојио је бронзану медаљу на Европском првенству у Загребу 2020. године.

- Када је дошао на први тренинг одмах се видјело да је тај дјечак предодређен за врхунске резултате. Потрудили смо се да му пружимо здраву и стимулативну спортску средину а остало је одредила његова спортска интелигенција, таленат и невјероватна мотивација. Његов развојни пут се наставља“, рекао је недавно за портал ,,Семберија инфо'' поводом Његошевих успјеха његов тренер Свјетлан Вујадиновић.

Још је много такмичара који су током претходних 15 година обиљежили спортски рад ТКД „Јопа“: Владан Какућа, Кристина Крајишник, Дајана Марковић, Андреј Андрић, Лука Бодирогић, Марија Ерић, Ана Новаковић, Никола и Немања Алемпић, Андрија Јефтић, Јована и Јован Пустивук, Мерлин Рахимић, Марко и Милица Петровић, Босиљка Станишић, Алекса Шавија, Маја и Анастасија Андрић, Дејан Делић и још многи, многи други.


Семберске новине - Семберија инфо