​ДРАГИША КАТИЋ КАЛЕ: Опсједнут лоптом :: Semberija INFO ::

 

​ДРАГИША КАТИЋ КАЛЕ: Опсједнут лоптом


Драгиша Катић Кале један је од млађих синонима ФК ,,Пролетер“ Дворови. Дугогодишњи је играч, капитен, тренер и директор стадиона у Дворовима, омиљен, поштован и признат.

Као дјечак слободно вријеме је проводио на игралишту, тренинзима сениора, а касније и млађих категорија. Магично га је привлачила лопта и био је опсједнут фудбалом. Рано је започео играти у млађим категоријама гдје је одмах одскакао од своје генерације и почео показивати свој фудбалски раскош.

Са непуних седамнаест година, тачније априла 1988. године, дебитовао је у сениорском саставу код тадашњег тренера Жике Стевића. Играла се првенствена утакмица Регионалне лиге БиХ Сјевер са ФК ,,Борац“ Которско и резултат је био неповољан. У игру улази, тада голобради Катић, те одмах након уласка постиже „еврогол“ волејом са шеснаест метара у саме рашље гола. Ни сам није био свјестан шта се дешава, али од тада је стандардан играч сениорске екипе.

Његова каријера траје све до 2006. године када на крају те сезоне у Другој лиги ФСРС „Центар“ завршава своју импозантну каријеру. У току играња у ФК “Пролетер“ Дворови збиљежио је преко четири стотине наступа на званичним утакмицама у којима је у више од пола наступа био капитен екипе и постигао је преко 50 погодака, од којих су неки били јако значајни за пласмане.

По завршетку фудбалске каријере, прихвата се тренерског посла и од почетка 2006. године до краја 2011. године је успјешан тренер клуба. Поред ових функција обављао је и дужности директора стадиона који је у тим временима блистао и био на завидном нивоу.

Драгиша Катић Кале припада оној групи дворовљанских патриота који су у току каријере имали примамљивих понуда да се окушају у другим срединама, али он је остао вјеран свом Пролетеру, гдје је и завршио каријеру.
За све ове доприносе Драгиши је 1999. године додијељена „Бронзана плакета ФК “Пролетер“ Дворови“, а 2019. године и „Сребрна плакета ФК ,,Пролетер“Дворови.

Драгиша Катић Кале је један од значајних личности у историји ФК ,,Пролетер“ Дворови.


​ФК "Пролетер" Дворови