ИСТОРИЈСКИ УСПЈЕХ КК УНСУ: РАДАН УРОШ ВИЦЕШАМПИОН СВЈЕТСКЕ КАРАТЕ 1 ЛИГЕ ЗА МЛАДЕ :: Semberija INFO ::

 

ИСТОРИЈСКИ УСПЈЕХ КК УНСУ: РАДАН УРОШ ВИЦЕШАМПИОН СВЈЕТСКЕ КАРАТЕ 1 ЛИГЕ ЗА МЛАДЕ


Протеклих дана у викенду иза нас, тачније од четвртка до недјеље у Умагу се одржао  WKF куп за млађе сениоре као и Свјетска Карате1 Лига за младе. Догађај који је окупио близу 4000 учесника из чак 90 земаља свијета успјешно је организовала Свјетска карате Федерација (WKF) уз техничку подршку Хрватског карате Савеза (ХКС).

У категорији кадета до 63кг која је бројала нестварних 117 такмичара члан нашег клуба Урош Радан освојио је друго мјесто и сребрну медаљу. Радан је иако први пут званично у овој категорији заиста бриљирао и показао да спада у сам врх свјетског каратеа када је у питању овај узраст!



У првом колу био је слободан да би у другом дочекао и побједио врло незгодног  такмичара из Украjине резултатом 1:0. У трећем и четвртом колу био је успјешнији од такмичара из Шкотске и Холандије. У четвртфиналном мечу побједио је  одличног и фаворизованог такмичара из Италије, а након тога у полуфиналу још једног представника из Украjине.

У финалном мечу нашао се насупрот такмичару из Њемачке. Иако је до последњих 17 секунди имао предност, дозволио је противнику да преокрене на 1:2 у последњим секундама меча и тако изгуби највише мјесто на постољу.

Без обзира на минималан пораз у финалу, друго мјесто у највећој конкуренцији икада представља велики резултат како за наш клуб тако и за Град Бијељину, Републику Српску и Босну и Херцеговину.



Поред Радана боје нашег клуба представљало је шесторо такмичара;

У WKF купу за млађе сениоре наступио је Саша Недић у категорији (84+). Он је у првом колу био слободан да би у другом  доживио пораз без прилике на репасаж. Морамо истаћи да је наш сениор драстично оштећен у овом мечу и да би у супротном сигурно био у борби за постоље. 

У Карате1 Свјетској лиги за младе наступиле су кадеткиње Сара Калајџић и Анђела Кнежевић у категорији (-47кг). Калајџићева је свој наступ завршила у другом колу, а Кнежевићева већ у првом. У јуниорској женској конкуренцији у категорији преко 59кг наступила је Дајана Калајџић која је пласманом у осмину финала показала да има квалитет да се носи са најбољим такмичаркама свијета. 

У мушкој конкуренцији у категорији -68 наступио је Александар Ивковић, док је у категорији преко 76кг боје клуба представио Александар Јовић. Ивковић је после побједе над прваком Хрватске у другом колу заустављен од представника Македоније, док је Јовић свој наступ завршио већ у првом колу.

Без обзира на све, наши такмичари су показали да могу да се носе са својом конкуренцијом из цијелога свијета. Оно што им недостаје јесте мало више дисциплине у мечевима како би већ наредни пут били још успјешнији, а Раданов резултат је најбољи примјер за тако нешто.

Као клуб смо поносни на учешче наших такмичара, а посебно на остварени резултат у најмасовнијем икад одржаном WKF такмичењу!

Након учешча у Умагу за наше такмичаре слиједи краћи одмор, а потом почетак припрема за Државно првенство од којег зависи пласман на Свјетско првенство у Чилеу, те Балканско у Словенији.

Прес служба KK “УНСУ“