ЂОКОВИЋ: НЕ ЗНАМ КОЛИКО ЋУ ЈОШ ГРЕНД СЛЕМОВА ОСВОЈИТИ :: Semberija INFO ::

 

ЂОКОВИЋ: НЕ ЗНАМ КОЛИКО ЋУ ЈОШ ГРЕНД СЛЕМОВА ОСВОЈИТИ


- Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да не зна колико ће још имати прилика да освоји гренд слем трофеје.

Ђоковић ће се сутра у 15.00 сати у финалу Вимблдона састати са Ником Кирјосем из Аустралије.

Биће то његово 32. гренд слем финале, што је рекорд, а имаће прилику да освоји 21. гренд слем трофеј у каријери.

"Свестан сам какав је улог. Сваки меч, сваки гренд слем који играм у овој фази каријере, много је тога на талону. Не знам колико ћу још имати прилика да освојим трофеј, знам да ме једна чека у недељу. Наравно да свему томе приступам позитивно, са вером у себе и жељом да победим, у то нема сумње", изјавио је Ђоковић, а пренијели британски медији.

На питање новинара како успијева да се носи са притиском, Новак је одговорио да много ради на менталном, емотивном и физичком плану.

"Како држим ту равнотежу? То је субјективна ствар. Сваки играч се разликује. Не бих да причам о свим тим детаљима и рутинама које чине да се осећам добро припремљеним. Постоје ствари које радим исправно на менталном, емотивном и физичком плану. Опет, то није гаранција да ће на терену све бити како треба, јер ту много тога може да се догоди. Много је притиска, очекивања. Понекад сте бољи од противника у ношењу са тиме, понекад не", рекао је Новак.

Српски тенисер играће осми пут у финалу Вимблдона који је освајао шест пута. Са друге стране, његов ривал Ник Кирјос први пут ће учествовати у финалу гренд слема.

Међутим, Ђоковић није успио да освоји сет против Аустралијанца који у међусобним мечевима води са 2:0.

Аустралијанац је 2017. два пута савладао Новака и то у интервалу од 12 дана. У четвртфиналу Акапулка славио је са 7:6, 7:5, док је у осмини финала Индијан Велса био бољи са 6:4, 7;6.

(Глас Српске – Тањуг)