Кошаркаши БиХ вечерас против Бугара траже пролаз у други круг квалификација :: Semberija INFO ::

 

Кошаркаши БиХ вечерас против Бугара траже пролаз у други круг квалификација


Фото - Фена

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине вечерас ће против селекције Бугарске на паркету дворане "Мирза Делибашић" у Сарајеву играти кључни меч прве фазе квалификација за Свјетско првенство 2023. године.

БиХ је савладала Бугарску у другом колу квалификација у Ботевграду резултатом 75:85, међутим, Бугари су сада потпуно друга екипа у односу на тај сусрет, с обзиром да су јачи за свог најбољег играча Александра Везенкова (Олyмпиакос) и натурализованог Американца Ди Боста.

Побједа селекцији БиХ доноси пласман у други круг квалификација, чак и пораз мањи од пет поена разлике, док је Бугарима потребна побједа с пет и више поена разлике.

Како је изјавио селектор БиХ Адис Бећирагић, БиХ у овом мечу неће калкулисати, већ ће свим силама покушати остварити тријумф.

"Не правимо калкулације и желимо изградити тим. Сваки наш тренинг и састанак правимо с дугорочним циљем да направимо екипу која ће у сваком моменту знати шта игра и како игра. То у првој утакмици нисмо имали. Ова утакмица с Бугарском је прилика да побиједимо и играмо боље да би дошли у ситуацију да можемо равноправно играти са свим екипама на Еуробаскету", изјавио је селектор Бећирагић.

Утакмица БиХ - Бугарска ће бити одиграна вечерас у дворани Скендерија, с почетком у 20 сати.


​БХРТ / ФЕНА