ФК ЗВИЈЕЗДА 09 ИМА НОВОГ ТРЕНЕРА :: Semberija INFO ::

 

ФК ЗВИЈЕЗДА 09 ИМА НОВОГ ТРЕНЕРА


Foto
У просторијама Фудбалског клуба „Звијезда 09“ представљен је нови шеф стручног штаба. У сезони 2022/23. клуб из Етно села „Станишићи“ водиће Џенан Хошић који је претходну сезону био на челу стручног штаба НК „ГОШК“ који се такмичио у Првој лиги Федерације БиХ. Хошић је на данашњој конференцији за медије истакао да му је задовољство што је дошао у Звијезду 09.

-Драго ми је што сам представљен за новог шефа стручног штаба ФК „Звијезда 09“ из више разлога. Први разлог је тај што клуб има традицију играња Премијер лиге, клуб који има добар и квалитетан омладински погон. Други разлог мог доласка је што клуб има високе амбице за повратак у Премијер лигу БиХ. На крају, амбиције моје као младог тренера и управе клуба, на челу са Луком Јовићем су се поклапиле тако да се надам да ћемо ове сезоне направити успјешну фудбалску причу“, истакао је Хошић уз напомену да ће вечерас обавити прозивку фудбалера и први тренинг у оквиру припрема за нову сезону Прве лиге Републике Српске. Нека нова лица су већ ту а разговара се са још неколико фудбалера за које се процјењује да би могли допринијети остварењу шампионских амбиција Звијезде 09 у сезони пред нама.

Представљању новог шефа стручног штаба присуствовали су Никола Вићић, генерални директор и Срђан Шушић, спортски директор ФК „Звијезда 09“.



Џенан Хошић је као фудбалер наступао за ФК „Фамос“, ФК „Сарајево“, руски Анзхи, пољски Сосноwиец, те ФК „Вележ“ из Мостара. Оставио је дубок траг у Пољској, а играчку каријеру је завршио 2010. године.

Као тренер радио је у стручном штабу НК „Босна“ из Високог, те ФК „Олимпик“, а затим је са успјехом водио ФК „Горажде“, гдје је овај тим под његовом палицом према многима играо најљепши фудбал у Првој лиги ФБиХ. Кратак период провео је и у БФК „Симм Бау“.

Према мишљењу спортске јавности, ради се о амбициозном стручњаку који представља тренерску будућност БиХ.