Откривено ко је пријетио предсједнику Фудбалског савеза БиХ Вици Зељковићу :: Semberija INFO ::

 

Откривено ко је пријетио предсједнику Фудбалског савеза БиХ Вици Зељковићу


БАЊАЛУКА - Шест особа осумњичено је за пријетње предсједнику Фудбалског савеза БиХ Вици Зељковићу, односно да су му слали поруке да ће га убити и повриједити, потврђено је "Гласу Српске".


Како незванично сазнајемо, осумњичени су Адис Рахимић и Мурис Ђипа из Сарајева, Мехмед Мачкић, Дино Кресо из Мостара, те Тео Бојчић из Мостара и Мирза Турсуновић из Брчког.

Они су, сазнајемо, путем телефона и друштвених мрежа Зељковићу слали пријетеће поруке у којима су пријетили да ће га убити, повриједити. Наш извор је рекао да су поруке слали путем апликација „Вајбер“, „Фејсбук месинџер“ као и СМС -ом.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске не наводећи имена и детаље саопштили су да је шест особа осумњичено за угрожавање сигурности.

- Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а РС поднијели су извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука против лица А.Р. М.М. М.Ђ. Д.К. М.Т. и Т.Б. због сумње да су починила кривична дјела игрожавање сигурности. A.Р. M.M. и М.Ђ. се сумњиче да су 22.септембра 2021, а Д.К. М.Т. и Т.Б. дан касније, путем друштвених мрежа и путем мобилног телефона упутили поруке пријетећег садржаја лицу из Бањалуке -наводи се у саопштењу.

Зељковић је 23. септембра лани саопштио да су му стигле пријетеће поруке након дешавања у Мостару ге прекинута утакмица Вележа и Борца.

Током одигравања поменутог меча навијачи су упали на терен и напали фудбалере али и челнике Борца, а све је кулиминирало каснијим нападом и јурњавом судија у тунелу код Мостара када им је запаљен аутомобил.

Органи Савеза су казнили Вележ због лоше организације одузимањем три бода те са шест утакмица суспензије стадиона. Добио је Вележ и новчану казну од 10.000 КМ док је предсједнику Вележа Шемсудину Хасићу забрањено обављање функција у фудбалу на двије године.

Зељковић је након учесталих пријетњи добио полицијску пратњу и надзор.


Глас Српске