МИЛИЦА МИА ВУЈИЋ БРОНЗАНА НА БАЛКАНСКОМ ПРВЕНСТВУ У БЕОГРАДУ :: Semberija INFO ::

 

МИЛИЦА МИА ВУЈИЋ БРОНЗАНА НА БАЛКАНСКОМ ПРВЕНСТВУ У БЕОГРАДУ


Foto
Од трећег до петог јуна Србија је била домаћин Балканског првенства у каратеу за дјецу до 13 година, сениоре и ветеране.

Карате клуб "УНСУ" наставио је континуитет освајања медаља на Балканским првенствима јер се и овога пута са једне од највећих карате смотри за дјецу у Бијељину враћа са медаљом.



Милица Миа Вујић освојила је бронзану медаљу у борбама, у категорији дјевојчица 13 година до 49кг. Вујићева је у првом колу побједила представницу Србије резултатом 5:0, у другом представницу Црне Горе резултатом  3:0. У четвртфиналу је на судијско изјашњавање била боља од представнице Хрватске. У полуфиналу се састала са својом редовном ривалком, још једном представницом Хрватске, касније и првопласираном у овој категорији, од које је овај пут поражена резултатом 0:2.  У репасажу, у мечу за бронзану медаљу Милица је резултатом 4:1 побједила другу представницу Црне Горе и на тај начин, као најбоља из БиХ у посљедње двије године  оправдала очекивања освојивши бронзану медаљу. Не треба заборавити да је Милица Миа Вујић освојила бронзану медаљу и на Балканском првенству 2019. године у Бањалуци.



Друга представница КК „УНСУ“, репрезентативка БиХ, Милица Мијић наступала је у катама у конкуренцији дјевојчица до 13 година. Она је у другом колу резултатом 1:4 поражена од представнице Србије. Нажалост, Мијићева није имала прилику да се у репасажу бори за медаљу. За њу је ово био први наступ на Балканском првенству и сигурно је да у будућности и од ње можемо очекивати боље резултате на овом нивоу.

-За нас у клубу ова медаља је јако важна јер долази у тренутку када смо у кадетску конкуренцију испратили једну сјајну генерацију дјечака и дјевојчица. Како смо већ навели, важно је да настављамо континуитет  освајања медаља на балканским првенствима што значи да у клубу радимо добро и да смо на правом путу. Поред репрезентативки које су нас представљале у Београду, наш клуб и наш град Бијељину представљао је балкански судија Горан Ивковић. У склопу Балканског првенства одржан је лиценцни семинар на коме је Ивковић успјешно обновио своју лиценцу и судио сва три дана шампионата“, саопштили су из Карате клуба „УНСУ“.



Истом приликом изразили су захвалност селекторима репрезентације БиХ на позиву и  повјерењу, затим генералном спонзору и пријатељима клуба на указаној помоћи у реализацији одласка на првенство. А највећа захвалност је упућена родитељима младих каратиста који су увијек, незаобилазна и највећа подршка.

(Семберија инфо)