ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ ОД ГАЗПРОМА 10.000.000 ЕВРА ЗА ДВИЈЕ ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ ОД ГАЗПРОМА 10.000.000 ЕВРА ЗА ДВИЈЕ ГОДИНЕ


Foto
Црвена звезда ће потписати нови двогодишњи уговор са компанијом "Газпром", повољнији, умјесто садашњих четири добијаћемо пет милиона евра годишње, укупно 10, изјавио је генерални директор "црвено-бијелих" Звездан Терзић.

"Добили смо понуду од Газпрома на још две године. Са 4.000.000 на 5.000.000 евра. Укупно 10.000.000 евра”, рекао је Терзић.

"Договорили смо и пријатељски меч са Зенитом, највероватније у Сочију 3. јула, као генералну пробу за нову сезону. Пратимо државну политику и у складу са тим поносни смо што можемо да одржимо добре контакте са нашом браћом у Русији", изјавио је он.

Терзић је истакао и да ће "црвено-бијели" дугорочно имати финансијску стабилност, да је Звезда близу да приходује између 40 и 50 милиона евра. Додајмо и то да су у јеку дешавања у Украјини клубови у Европи већ раскинули уговоре са овом руском компанијом.

"Улагаћемо у тим као никада пре, највећи бенефит ове сезоне, уз трофеје, је УЕФА коефицијент, пут ка Лиги шампиона и Лиги Европе је отворен и учинићемо све да то искористимо", истакао је Терзић.

Он је додао да ће свакако бити појачања на неколико позиција и посебно нагласио да дефанзивац Страхиња Ераковић, без обзира на понуде, неће напустити клуб сигурно док трају квалификације за Лигу шампиона.

"Наша жеља је да остане, али прелазни рок је жива ствар, зависиће од понуда, од резултата, направићемо математику", навео је Терзић.

Црвена звезда је већ довела једно појачање. Нови члан српског шампиона већ је постао замбијски фудбалер Кингс Кангва и дошао је из Арсенала из Туле који је исптао у други ранг руског фудбала.

Додајмо да је недавно завршено првенство у Србији и Звезда је освојила дуплу круну и пети пут у низу су подигли шампионски пехар. Наредне сезоне ће поново имати прилику да се пласира у елитно клупско такмичење и за то ће морати да елиминише два противника јер ће почети квалификације од трећег кола. Треба истаћи и то да је групна фаза једног од УЕФА такмичења већ обезбјеђена.

Као што је рећено Звезду дијеле само двије препреке до Лиге шампиона, а оно што је битно за првака Србије биће носилац у оба двомеча. Уколико Звезда доживи неуспјех у 3. колу квалификација сели се у посљедње коло квалификација за Лигу Европе. Уколико и ту буде поражена иде у групну фазу Лиге Конференција.

(Танјуг)