КК „ШАМПИОНИ" НА „ТАРА ОПЕН 2022“ :: Semberija INFO ::

 

КК „ШАМПИОНИ" НА „ТАРА ОПЕН 2022“


Бајина Башта је 30. маја била домаћин 25. Међународног карате турнира ”Тара Опен 2022” који је окупио око 370 такмичара из 32 клуба Србије и Републике Српске. Организатор турнира је Карате савез Србије, а технички организатор Карате клуб ”Омладинац” из Бајине Баште. 

Турнир је отворио Славољуб Пипер, предсједник Карате федерације Србије. Он је пожелио добродошлицу такмичарима и гостима, пожелио добро здравље и спортску срећу те изразио наду да и на овом турниру стасавају нови освајачи медаља на свјетским такмичењима.



Бијељину је представљало петеро каратиста Карате клуба „Шампиони“. Лазар Марковић и Александар Новицки су освојили златне медаље док је млада Емилија Богдановић била сребрена.

- На турнир „Тара ОПЕН 2022“  ишли смо на позив господина Славољуба Пипера, предсједника Карате федерације Србије и генералног секретара Балканске карате федерације. Он је на недавно одржаном Европском првенству у Турској изабран за потпредсједника Европске карате федерације што је велика привилегија и успјех и за њега лично али и за све каратисте са ових простора. Позивом на турнир Карате клубу „Шампиони“ је указана велика част. Вјерујем да смо је са ове три медаље оправдали“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Милорад Марковић, тренер КК „Шампиони“.

Најбољи клуб у генералном пласману је ”Жеља Ипон” из Сребренице, други је ”Винер Чиви” из Шапца и трећи ”Борац” из Чачка.