ДИВ ПРОТИВ ДИВА У ФИНАЛУ ЛИГЕ ШАМПИОНА :: Semberija INFO ::

 

ДИВ ПРОТИВ ДИВА У ФИНАЛУ ЛИГЕ ШАМПИОНА


- Хоће ли се Ливерпул осветити Реалу за неуспјех у завршници Лиге шампиона 2018. године? Може ли Карло Анћелоти наплатити дуг за шокантан пораз од “редса” 2005. у оном истанбулском финалу? Има ли уморна чета Јиргена Клопа још “горива” у резервоару? Да ли ће Карим Бензема ставити шлаг на торту помало нестварне сезоне?

Одговоре на ова питања сазнаћемо у суботу навече, након што енглески и шпански див на “Сент Денију” укрсте копља у борби за најважнији фудбалски пехар на планети (21 час). Биће то 66. битка за “ушоњу” којег су финалисти комбиновано освајали 19 пута.

Великан са “Енфилда” био је на добром путу да испише историју, пошто је до недјеље био у трци за четири трофеја. На волшебан начин је остао без титуле, али ране може да залијечи врло брзо.

Чињеница је да су “редси” уморнији од “краљева”, међутим, у оваквим утакмицама то не може и не смије да буде алиби. Када Клемон Турпан да знак да игра почне, ученици Јиргена Клопа јурнуће по још једну побједу. У мислима ће им, без сумње, бити већ поменуто изгубљено финале против истог противника. Па ипак, њемачки стручњак тврди да је оно архивирано.

- Сада смо мало искуснији. А и навикли смо да освајамо финала. Не толико у Лиги шампиона, већ уопштено.
Занимљиво је да смо те 2018. изгубили од Реала, а онда 2019. освојили пехар у Мадриду. Све је некако повезано са Мадриђанима - оцијенио је Клоп који, по сопственом признању, никада није тренирао квалитетнију екипу.

Према његовим ријечима, улазак у меч са жељом за осветом могао би да буде контрапродуктиван.

- У свлачионици постоји заједничко осјећање да треба да исправимо ствари. Али ако у себи будемо понављали “освета, наплата дуга”, неће бити добро. То нисмо ми. До финала смо дошли на другачији начин. Њега треба да се држимо и овог пута - закључио је Клоп.

Реал је до још једне завршнице стигао изнова и изнова доказујући да има јединствен “никада не одустајем” менталитет. Чета Карла Анћелотија била је отписана и против Пари Сен­ Жермена, Челзија, Манчестер ситија. Међутим, увијек је проналазила начин да се издигне из пепела и прође даље.

- Састају се два велика тима. Побиједиће онај који буде имао више храбрости. Ливерпул има огроман квалитет и сјајног тренера. Имам одличан однос са Јиргеном. Увео је неке новине у фудбал по питању интензитета игре и офанзивног пресинга. Ради врхунски посао - нахвалио је дон Карлито млађег колегу.

Искусни Италијан се осврнуо и на финале из 2005. када је његов Милан изгубио од Ливерпула на пенале, иако је водио 3:0.

- Тај састав Милана је најбољи који сам у животу тренирао. Али, то је фудбал. На неке ствари не можеш да утичеш. Оно што је добро је да ти спорт даје шансу за искупљење. Ми смо је искористили двије године касније баш против Ливерпула - закључио је Анћелоти.