ТРЕЋЕ МЈЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ФИНАЛУ У ЏУДОУ – МОИ РС :: Semberija INFO ::

 

ТРЕЋЕ МЈЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ФИНАЛУ У ЏУДОУ – МОИ РС


Ученици ЈУ Основне школе „Свети Сава“ Бијељина су у сриједу 11. маја 2022. године учествовали на републичком финалу у џудоу за основне школе у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске које је одржано у ЈУ Основној школи „Алекса Шантић“ у Угљевику. Учествовало је 20 ученика који су освојили 17 медаља у свим тежинским и старосним категоријама (3 златне, 8 сребрних и 6 бронзаних медаља).

Прва мјеста су освојили ученици: Јован Бодирогић (IX-4), Јована Ђурић (VIII-6) и Слободан Ћурчић (IV-4).

Друга мјеста су освојили ученици: Душан Крунић (I-1), Никола Лазаревић (III-6), Петар Ћурчић (III-2), Павле Мацан (VI-1), Селена Томић (VIII-1), Лука Томић (VI-4), Никола Бодирогић (IX-4) и Дајана Радић (IX-5).

Трећа мјеста су освојили ученици: Никола Томић (I-1), Вук Радовановић (I-2), Никола Нешковић (VI-3), Драган Пурковић (II-4), Павле Перушиновић (IV-3) и Горан Ђурић (V-7).

ЈУ Основна школа „Свети Сава“ Бијељине је заузела, према броју освојених медаља, треће мјесто у укупном пласману и освојила одговарајући пехар.
 

Задужени наставник је био Игор Солаковић.

Директор школе Ђорђе Мирковић и наставник Игор Солаковић су истакли да ће се и у наредном периоду наставити успјешна сарадња са Џудо клубом „Пантери“ Бијељина гдје тренирају ученици школе.