ПРИЈЕМ ЗА ГИМНАЗИЈАЛЦЕ КОШАРКАШЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА ГИМНАЗИЈАЛЦЕ КОШАРКАШЕ


Foto
У оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске, у Бањалуци је крајем априла одржано финално, републичко такмичење у кошарци за средње школе. Након два дана узбудљивих утакмица, у мушкој конкуренцији је најбоља била екипа Гимназије "Филип Вишњић" из Бијељине. Да је овај турнир протекао у знаку младих кошаркаша из Бијељине свједоче и признања. Тако је за најбољег стријелца проглашен Рајко Гутаљ (Гимназија "Филип Вишњић" Бијељина) а за најбољег играча изабран Александар Пиргић (Гимназија "Филип Вишњић" Бијељина). За екипу Гимназије наступали су Рајко Гутаљ, Виктор Благовчанин, Александар Пиргић, Јован Јевтић, Иван Пејановић, Никола Дрљић, Немања Елез, Стефан Радонић, Јован Лугоњић, Алекса Стојановић и Лука Ристић, на челу са тренером Биљаном Добросављевић.

Данас је предсједник градске Скупштине, Александар Ђурђевић уприличио пријем за чланове побједничке екипе, њихове професоре и директорицу Гимназије. Због оствареног успјеха Ђурђевић је Гимназију „Филип Вишњић“ даровао значком Града Бијељина.



-Надам се да су ове златне медаље само увод, или у наставак ваших професионалних кошаркашких каријера или успјешно бављење неким другим занимањем. Чињеница да сте гимназијалци, да сте научили како се ради, бори и успјева само ће вам помоћи у томе. То вам могу потврдити из личног искуства“, рекао је Александар Ђурђевић.
Као подршку њиховом раду и залагању предсједник Скупштине Града Бијељина је обећао кошаркашкој екипи бијељинске Гимназије нови сет дресова и опрему за тренирање.

-Жељела бих се прије свега захвалити нашој матичној школи која нас је подржала на цијелом нашем путу до републичког злата. Захвалила бих се и мојим ученицима који су показали како се игра кошарка, који су показали како једна екипа треба да се понаша, и на терену и ван њега. Ово су момци који су научили на ред, рад и дисциплину. Било је право задовољство радити са њима“, рекла је Биљана Добросављевић, професорица Гимназије „Филип Вишњић“.

Директорица ЈУ Гимназија "Филип Вишњић", Оливера Стевановић истакла је чињеницу да је ово први пут након 30 година да мушка екипа Гимназије постигне један овако значајан резултат у кошарци. У име екипе, Александар Пиргић се бираним ријечима осврнуо на постигнути успјех.



-Препоносан сам на ове момке. Ми смо једна велика породица и на терену и ван њега. И на регионалном и на републичком такмичењу дали смо све да нашу школу и наш град представимо у најљепшем свјетлу. Захвалио бих се нашој професорици која је уз своје бројне обавезе пронашла и времена и енергије да се посвети нашој екипи“, рекао је Пиргић, најбољи играч финалног турнира у Бањалуци.

(Семберија инфо)