ПРЕМИНУО ХРВАТСКИ ТЕНИСКИ ТРЕНЕР КРИСТИЈАН ШНАЈДЕР :: Semberija INFO ::

 

ПРЕМИНУО ХРВАТСКИ ТЕНИСКИ ТРЕНЕР КРИСТИЈАН ШНАЈДЕР


- Кристијан Шнајдер, хрватски тренер који је заслужан за успјехе бројних тенисера, преминуо је у 41. години, након дуге и тешке битке с болешћу.

Ову тужну вијест потврдио је Хрватски тениски савез.

Шнајдер је тренирао многе садашње најбоље хрватске тенисере и тенисерке, од Ане Коњух, Борне Ћорића до Петре Марчинко с којом је недавно био у Аустралији гдје је млада Загрепчанка освојила Аустралиан Опен.

У каријери је радио и с Бернардом Пером, те српском тенисерком Олгом Даниловић, а и у најтежим животним тренуцима живио је тенис.

Током врхунца рада са Ћорићем 2020. године, дијагностификован му је рак дебелог цријева. Након једне од најтежих операција у свијету медицине љекари су успјели уклонити цијело захваћено подручје и хемотерапија није била потребна.

Доктори су му рекли да ће опоравак бити дуг и напоран. Највећа мотивација за оздрављење били су му супруга и четворо дјеце.

Шест тешких мјесеци касније био је у погону, али током Аустралијан Опена осјетио је јаке болове у стомаку и хоспитализован је у Мелбурну.

По повратку у Хрватску подвргнут је операцијама када су му љекари открили рак на стомаку. Овај пут га није било могуће уклонити, већ га је требало лијечити хемотерапијом. Нажалост, она није успјела, преноси Klix.

(Глас Српске)