БУДУЋНОСТ И СЛАВИЈА ПОЧИЊУ БОРБУ ЗА ТИТУЛУ ШАМПИОНА :: Semberija INFO ::

 

БУДУЋНОСТ И СЛАВИЈА ПОЧИЊУ БОРБУ ЗА ТИТУЛУ ШАМПИОНА


Foto: InfoBijeljina
Кошаркаши Будућности БН и Славије почињу борбу за титулу шампиона, као и за пласман у Премијер лигу Босне и Херцеговине. Бијељински тим улази у меч као фаворит због серије сјајних резултата, као и чињенице да су добили оба меча у лигашком дијелу. Такође домаћин првог меча је у полуфиналу против Дрине Принцип ријешио у два меча, тако да и одморнији улази у борбу за трофеј.

Плејмејкер Динко Пељто истиче да очекује веома квалитетно финале (сутра, 19 часова) те позвао навијаче да им помогну у првој утакмици. – Наш циљ се зна, а то је освајање титуле и пласман у Премијер лигу Босне и Херцеговине. Довољно говори за себе податак о наших 17 побједа у низу, тако да уз максимално поштовање тренера Славије Александра Дамјановића, момака који се боре и управе, навијача који су неколико пута напунили дворану, имамо само респект за њих, како играју и понашају али ми смо фаворити и настојаћемо то да оправдамо- истакао је Пељто.

Ове двије екипе су играле у посљедњем колу лигашпког дијела кад је Будућнопст славила 68:64. Притисак је велики на бвијељински тим којем су сви дали улогу фаворита.

Била је то тешка утакмица у којој су нам изашла три висока играча због личних грешака , али смо успјели на искуство да дођемо до побједе. Искрено не бјежимо од те улоге. Имамо неколико искусних и квалитетних кошаркаша који су играли важне мечеве да би нас тај притисак спутао. Вјерујем да се то неће осјетити на терену. Ми смо ту да својим искуством помогнемо младим играчима поомогнемо да уживају у финалу и свему што он доноси и онда вјерујем да резултат неће да изостане.

Славија жели да одигра што квалитетније финале. И у тиму из Источног Сарајева су улогу фаворита препустили екипи Будућности.

– Будућност је изузетно квалитетна екипа предвођена одличним тренером Јосипом Панџом, који не зна за пораз.Дефинитивно су фаворити, немају пораз у другом дијелу, завршили су први и још полуфиналну серију ријешили на два меча. Имају доста искусних игтрача који су наступали и у вишим ранговима. Сигурно заслужују респект, али упркос свему што сам рекао сигуран сам да ћемо ми пружити максимум. У сваком мечу идемо на побједу биће тако и против Будућности па нек побиједи бољи. Оно што нас посебно радује је велика подршка наших навијача , хвала им заиста на њој настојаћемо да се одужимо што боље на паркету а и вјерујем да ће бити уиз нас и зу фуиналу – истакао је капитен Дарко Дамјановић.

(Српска Инфо)