Екипно првенство БиХ у атлетици: Дјевојкама Борца 13. титула првака :: Semberija INFO ::

 

Екипно првенство БиХ у атлетици: Дјевојкама Борца 13. титула првака


Бањалука - Већ по традицији, атлетичарке бањалучког Борца освојиле су прво мјесто на екипном првенству БиХ, одржаном у Зеници. Ово је за “црвено-плаве” даме 13. титула на 17 одржаних првенстава, чиме су показале да су без премца у својој конкуренцији.

Ове године су имале достојног ривала у борби за прво мјесто, а на крају су имале исти број бодова, 44, као и другопласирани Гласинац из Сокоца.

- Одлучио је већи број првих мјеста, ми смо их имали три, а Гласинац два. Нама је ово 13. титула екипног првака БиХ, четири пута смо наступили у Б групи Купа шампиона, гдје смо биљежили заиста добре резултате. Осам пута смо пропустили то такмичење јер нисмо могли да финансирамо одласке на такмичења која су одржавана у Финској, Португалији и осталим, за нас предалеким, дестинацијама - истакао је тренер у АК Борац Небојша Матијевић.

Говорећи о резултатима својих атлетичарки, посебно је апострофирао учинак Николије Станивуковић, која је клубу донијела прегршт бодова освајањем два прва мјеста.

- Николија је била најбоља у скоку удаљ, те троскоку, а у обје ове дисциплине је оборила своје личне рекорде и сигуран сам да ће до краја сезоне додатно поправити своје најбоље резултате. Поред ње, истакао бих и Александру Видовић, која је била убједљиво најбоља у бацању копља - појаснио је Матијевић.

Истовремено, мушка екипа Борца заузела је на крају пето мјесто са 50 бодова, једним мање од чланова Атлетског клуба Бањалука, који је и у мушкој конкуренцији заузео четврту позицију.

- Морам да кажем да су наше дјевојке први пут наступиле на сениорском првенству и зато смо презадовољни њиховим учинком. Искрено, очекивали смо од момака да се изборе за бољи пласман, а на крају нам је недостајао само један бод за треће мјесто - каже тренер АК Бањалука Горан Панић.

За бањалучке атлетичаре у наредном периоду неће бити одмора јер је већ наредног викенда у Сарајеву појединачно првенство БиХ за јуниоре и јуниорке, а потом низ јаких митинга.

Највреднији резултат у Зеници остварио је Амелт Тука, који је оборио рекорд БиХ на 400 метара (46,37 секунди).

Три путника за Баку

Овогодишње издање Европског олимпијског фестивала младих (EYOF) биће одржано од 20. до 28. јула у главном граду Азербејџана, Бакуу, а у склопу репрезентације БиХ наћи ће се и тројица Бањалучана. Критеријуме за наступ на овом такмичењу испунили су чланови Атлетског клуба Борац, Лука Ивичић, који ће наступити у десетобоју, и Јован Росић, који ће трчати 800 метара. Уз њих, ту је и атлетичар Бањалуке Никола Брдар, који ће се такмичити у трци на 100 метара.

Глас Српске