НУЛА У "ВЈЕЧИТОМ" ДЕРБИЈУ – НЕ САМО РЕЗУЛТАТСКА :: Semberija INFO ::

 

НУЛА У "ВЈЕЧИТОМ" ДЕРБИЈУ – НЕ САМО РЕЗУЛТАТСКА


Foto
Фудбалери Црвене звезде и Партизана одиграли су без голова (0:0) у 167. „вечитом“ дербију.

Изабраници Александра Станојевића су конкретније и отвореније ушли у овај меч, међутим нису стварали изгледне прилике за своје нападаче.

Неко би рекао прикладно, али прве прилике су заправо били захтјеви за пенал двије стране. У два узастопна напада, у мање од минут размака, у противничким шеснаестерцима су падали Охи и Рикардо, али је судија Срђан Јовановић оправдано одмахнуо руком.

Наставили су црно-бијели са нападима, мучио их је Урошевић по лијевој страни, али је са десне направљена најбоља прилика у првих 45 минута игре.

Сјајно је Квинси Менинг пробио по десној страни, ушетао се у противнички шеснаестерац и пронашао Николу Терзића. Партизанов "бонус" се одлично кретао, али му је лопта ишла мало иза леђа што је допринијело томе да промаши празан гол. То свакако није оправдање за овакав промашај.

Након тог промашаја су порасле и тензије поред аут-линије, што је убрзо резултовало са по жутим за Александра Станојевића и Дејана Станковића.

Звезда је тек пред крај припретила, али ударац Канге из велике удаљености је био преслаб да би озбиљније угрозио Борјана. Услиједили су захтјеви Немање Милетића за пеналом након што је оборен у казненом простору, а исти би био и досуђен да прије тога није установљен офсајд. Стога се на паузу отишло без голова.

Уколико је прво полувреме било лоше, онда је друго могло бити само горе. Брдо полушанси остало је у сјенци сјајне атмосфера на “Рајку Митићу”. Навијачи су у изостанку дешавања на терену направили својеврсну журку на трибинама. Више пута је током меча стадион испунио дим, а у једној прилици је арбитар Јовановић морао да прекине меч због тога.

Звезда након овог меча остаје на плус два бода предности у односу на другопласирани Партизан.

Фудбалери Дејана Станковића у наредном колу са ТСЦ-ом у Бачкој Тополи, док Партизан дочекује Чукарички. Ти мечеви су на програму 20. априла.

Меч сте могли да пратите путем нашег блога.

(Б92)